OKX: Cryptobeurs staat nu stortingen en opnames in euro’s toe

De cryptobeurs OKX past zijn aanbod in Europa aan om te voldoen aan nieuwe EU-regelgeving. Goed voor jou: OKX accepteert nu ook stortingen in euro’s. Bestaande klanten moeten mogelijk actie ondernemen.

De cryptobeurs OKX stuurt momenteel e-mails naar zijn EU-klanten om hen te informeren over de veranderingen. Waarschijnlijk de belangrijkste opmerking: vanaf nu kun je bij OKX geld storten en opnemen in euro’s. SEPA bankoverschrijvingen en credit- en debitcards worden ondersteund. OKX belooft de klantervaring handiger en gemakkelijker te maken. Voor zover bekend zet de cryptobeurs al een stap voorwaarts om te voldoen aan de nieuwe MiCA-regels voor de cryptosector, die voor het einde van het jaar door de EU-lidstaten moeten zijn geïmplementeerd.

Tegelijkertijd voert OKX veranderingen door die alleen gevolgen hebben voor bestaande klanten. Zij moeten voor 18 april online controleren of hun klantenrekeningen voldoen aan de nieuwste identificatieregels of deze indien nodig bijwerken. Anders kunnen hun rekeningen worden bevroren, schrijft OKX. Verder zal OKX niet langer handel in derivaten (futures, opties, etc.) aanbieden in het uitgebreide EU-gebied en zal OKX ook verschillende andere aanbiedingen, zoals uitleentransacties en leveragehandel, annuleren. Iedereen die op dit gebied actief is bij OKX moet de betreffende posities uiterlijk op 18 april liquideren en eventuele bonussen claimen. OKX’s “Earn” programma, waarmee rente verdiend kan worden op stortingen in Bitcoin en Co. blijft gespaard van de veranderingen.

Enige verwarring werd veroorzaakt door het nieuws dat OKX de ondersteuning voor de toonaangevende stablecoin Tether (UST) stopzette. Dit deed de ronde via X, maar werd niet bevestigd door OKX. De achtergrond hiervan is waarschijnlijk dat Tether nog steeds bezig is met het verkrijgen van een vergunning voor de EU volgens de MiCA regels. Dit zou echter een formaliteit moeten zijn en USDT zit momenteel nog in het portfolio van OKX.

Conclusie: OKX volgt EU-regels – zal MiCA de euro belangrijker maken voor crypto?

Iets meer dan een jaar geleden nam de EU na lange voorbereidingen een regelgevingspakket aan voor de crypto-industrie en kreeg lof toegezwaaid van marktdeelnemers. Dit komt omdat er nu duidelijke regels gelden voor hen en hun klanten in de EU en het imago van een grijze cryptomarkt kan worden afgeworpen. Met de veranderingen in haar aanbod in de EU laat OKX zien hoe het handelen in Bitcoin, Ethereum en andere belangrijke cryptocurrencies aanvoelt in een gereguleerde omgeving. Op de middellange termijn zou MiCA ook het belang van de euro voor cryptohandel kunnen versterken, waar de Amerikaanse dollar en Bitcoin (BTC) zelf tot nu toe de leidende valuta waren. OKX is overigens al live sinds 2017, is gespaard gebleven van schandalen en is daarom een van de gevestigde cryptobeurzen die het aanbevelen waard is.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*