PEPE: Nieuwe meme munt maakt plus, wil Dogecoin (DOGE) en anderen overtreffen

Het Amerikaanse stripfiguur “Pepe the Explorer” heeft zijn eigen cryptocurrency gekregen, genaamd PEPE. De meme coin wil concurrenten als Dogecoin (DOGE) voorbijstreven. De beursintroductie van PEPE was positief.

Nieuws uit de soms verwarrende wereld van de mememunten: PEPE wordt sinds het begin van de week verhandeld op cryptobeurzen en staat momenteel maar liefst 300 procent hoger dan het aanvankelijke prijsniveau. De datadienst CoinGecko berekent een huidige marktkapitalisatie van ongeveer 100 miljoen US dollar voor PEPE, wat de zelfverklaarde meme munt meteen in de top 300 van de belangrijkste cryptocurrencies plaatst. Laten we dus eens kijken naar wat PEPE in zijn zelfpromotie adverteert om fans en investeerders te vinden.

De relatie van PEPE met het stripfiguur “Pepe the Explorer” wordt ontkend, maar in plaats daarvan wordt het opvallende kikkersymbool verondersteld een “hommage aan een meme waar we allemaal van houden en respect voor hebben” te zijn. Wikipedia weet dat “Pepe the Frog” een populaire meme is onder extreem-rechtse groepen in de VS en in Duitsland onder de “identitaire beweging”. Het motto “Make Meme-Coins Great again” op de website van PEPE is een variatie op de slogan van Donald Trump “Make America Great again”. Dus misschien is de nieuwe cryptocurrency niet zo onschuldig als PEPE pretendeert te zijn, als het zich vanaf het begin heeft gericht op reactionaire groepen.

Aan de andere kant spreekt het feit dat PEPE beweert het tijdperk van mememunten met honden als symbool te beëindigen voor humor. Of het nu gaat om Dogecoin (DOGE) of Shiba Inu (SHIB), of om FLOKI of BONK – PEPE vindt dat er nu een einde moet komen aan de hondenjaren en dat de enige legitieme opvolger de groene kikker kan zijn. In een voetnoot schrijft PEPE echter ook dat zij slechts amusementsdoeleinden willen dienen en dat de munt zelf geen waarde heeft. De lancering van PEPE werd anoniem georganiseerd, 93 procent van alle tokens ging naar een liquiditeitspool en 7 procent is gereserveerd voor toekomstige taken zoals notering op toonaangevende cryptobeurzen. Dit betekent dat in ieder geval de verdeling van tokens bij PEPE eerlijk is.

Op Twitter wekt het voorbeeld van een vroege investeerder die aanvankelijk 251 US dollar inlegde die nu theoretisch meer dan 1 miljoen US dollar waard zou zijn in PEPE verbazing. Dergelijke succesverhalen leidden ook de hype rond Dogecoin in 2021 en DOGE wordt sindsdien beschouwd als de vader van het genre meme coin. Maar zelfs Dogecoin kan tot nu toe nauwelijks serieuze use cases laten zien, en de push van DOGE in de top tien van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies heeft voor veel hoofdbrekens gezorgd.

Conclusie: Kikker PEPE als meme coin – teleurstelling onvermijdelijk?

Volgens blockchaingegevens heeft PEPE al een goede 30.000 investeerders gevonden en daarmee de initiële mijlpalen overtroffen. De ervaring leert dat het voor meme-munten cruciaal is om snel een grote fanbase op te bouwen en van daaruit uit te breiden. PEPE lijkt erin te zijn geslaagd dit voorbeeld te volgen – ook al brengt de doelgroep waarop zij zich richt politieke aspecten met zich mee die niet iedereen aanstaan. Wat u als belegger ook moet onthouden is dat sommige meme coins, zoals BONK, een raketstart maakten, maar dat hun prijscurves daarna snel weer werden afgekapt. Wie nu in PEPE investeert, doet een speculatieve investering.


PEPE wordt nog op vrijwel geen enkele cryptobeurs verhandeld. Wie de munt wil kopen, moet dat doen op MEXC.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*