Plus500 trekt zich terug uit de business met cryptocurrencies in Europa

Het handelsplatform Plus500 moet consequenties trekken uit de Brexit die rond de jaarwisseling komt: Plus500, met het hoofdkantoor in Londen, zal op 1 januari stoppen met het verhandelen van crypto-CFD’s voor Duitse klanten.

Terwijl de laatste pogingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk nog steeds worden ondernomen om de Brexit op een gereguleerde manier te organiseren, ziet Plus500 wat er gebeurt als onvermijdelijk. In een e-mail aan Duitse klanten schrijft Plus500 dat ze vanaf 1 januari geen cryptocurrency CFD’s meer kunnen aanbieden. De reden hiervoor is het besluit van de Britse financiële toezichthouder FCA. Plus500 is bekend en populair in de crypto-scene als een handelsplatform, precies voor deze crypto-CFD’s. Bij dergelijke Contracten voor Verschil – vaak met hefboomwerking – wordt gewed op de prijsontwikkeling, niet alleen voor Bitcoin en Co. Aangezien CFD’s aanzienlijke risico’s met zich meebrengen, vooral voor particuliere beleggers, moeten zij uitdrukkelijk worden gewaarschuwd. Plus500 heeft zich voorbeeldig gedragen en daarmee vertrouwen verdiend.

Plus500 laat nog steeds één maas in de wet open: Als ‘professionele’ geregistreerde handelaren mogen ze blijkbaar hun rekening houden bij Plus500UK, dat dan onderworpen is aan de Britse regelgeving. Onder bepaalde omstandigheden zal het waarschijnlijk ook mogelijk zijn om in de toekomst een EU-conforme handelaarsaccount op te zetten bij de offshoot Plus500CY op Cyprus. Maar op zich klinkt de informatiebrief als een verzoek om te zoeken naar een alternatief voor Plus500 als Duitse klant.

eToro zou kunnen profiteren van de terugtrekking van Plus500

In onze vergelijking en test van de grote crypto-uitwisselingen is eToro de aanbieder die vanuit Duits perspectief regelmatig topscores verdient. Met eToro kunt u vertrouwen op Duitstalige ondersteuning, juridische transacties en een gerenommeerd operationeel platform. Aangezien eToro ook crypto CFD’s aanbiedt, is onze aanbeveling duidelijk: iedereen die nu van Plus500 wil of moet overstappen, kan moeilijk langs eToro komen. Vergeleken met Plus500 had eToro toch al een pluspunt. Met de zogenaamde Copy Trading, kunt u automatisch de strategieën van andere handelaren bij eToro volgen, die recentelijk bovengemiddeld succesvol zijn geweest.

Een korte opmerking: Plus500 noch eToro zijn te vergelijken met de beruchte Bitcoin Trading Bots. Bitcoin Trader, Bitcoin Revolution en andere dergelijke Bitcoin-handelsbots zijn, volgens ons onderzoek, oplichters op het werk. eToro en Plus500, aan de andere kant, maken hun transacties wettelijk in overeenstemming met nauwgezette naleving van de regelgeving en nemen de plicht om te informeren over risico’s bij het verhandelen van cryptocurrencies serieus.

Conclusie: Brexit heeft een impact op de crypto-industrie.

De terugtrekking van Plus500 uit de EU is waarschijnlijk slechts een voorbode van wat de crypto-industrie te wachten staat. Crypto-bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn, zullen zich opnieuw moeten positioneren als ze ook in de EU willen opereren en niet langer kunnen vertrouwen op de EU-vrijheden vanuit Londen. Het is dus waarschijnlijk dat we in verband met de Brexit nog enige prominente herstructureringen uit de crypto-industrie zullen horen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*