Polkadot (DOT): Medeoprichter Gavin Wood draagt CEO over aan Björn Wagner

Het cryptobedrijf Parity Technologies zit achter Polkadot (DOT). Er vindt daar een verandering van leiderschap plaats. Medeoprichter Gavin Wood treedt terug als CEO en heeft Björn Wagner als zijn opvolger gekozen.

Gavin Wood is een prominent figuur in de cryptoscene; de 42-jarige wordt gerekend tot de medeoprichters van Ethereum (ETH) en leidde later Polkadot (DOT) naar zijn lancering, eveneens als medeoprichter. In het geval van Polkadot hebben Wood en zijn strijdmakkers in 2015 het cryptobedrijf Parity Technologies opgericht om de ontwikkeling en marketing te bundelen. Bij Parity Technologies nam Wood de functie van CEO op zich vanaf 2020, toen alle vier de medeoprichters waren vertrokken. Maar nu heeft Wood genoeg van administratief werk en vertegenwoordiging, zo schrijft de gepromoveerde informaticus in een open brief. Hij is dan ook verheugd dat Björn Wagner ermee heeft ingestemd om Parity Technologies met onmiddellijke ingang als CEO te leiden. Ook al noemt Wood Polkadot niet expliciet – met Wagner aan het roer van Parity Technologies zijn ook voor Polkadot nieuwe impulsen te verwachten.

Volgens Wood wil hij voortaan ook de titel “chief architect” dragen bij Parity / Polkadot en zorgen voor waar het ecosysteem zijn rol vindt in Web3. Wood benadrukt dat hij zich nooit veel heeft aangetrokken van functietitels en ziet zijn sterke punten als “denker, programmeur, ontwerper en architect”. Björn Wagner daarentegen kwam in 2016 bij Parity Technologies en heeft tot nu toe als COO de marketing en klantrelaties van Polkadot verzorgd. De Duitser wordt ook genoemd als medeoprichter van Parity en werd persoonlijk door Wood geselecteerd voor de functie van chief executive. Wood schrijft dat hij als meerderheidsaandeelhouder van Parity volledig vertrouwen moet hebben in de CEO, omdat die bijvoorbeeld het interne klimaat bepaalt. Wagner gaf geen publiekelijk commentaar op zijn benoeming als CEO.

Polkadot met zwakke 2022 – kan nieuwe CEO momentum creëren?

Polkadot heeft beleggers dit jaar weinig vreugde bezorgd. In januari handelde DOT aanvankelijk boven de 20 US dollar, maar daarna zette een negatieve trend in, waarvan wij hier de redenen schetsten. Ondertussen is de prijscurve van Polkadot gedaald tot onder de 6 US dollar. Met een marktkapitalisatie van 6,6 miljard US dollar staat DOT nog steeds in het zicht van de top tien van belangrijkste cryptocurrencies, maar Polkadot heeft de afgelopen maanden zijn eigen positieve momentum niet kunnen vinden. De nieuwe CEO Wagner zal dus moeten worden afgerekend op de vraag of hij Polkadot nieuw optimisme inblaast.

Conclusie: Gavin Wood verhuist naar de tweede rij bij Polkadot

Wood zou er financieel goed voor moeten staan als medeoprichter van Ethereum en Polkadot, en zijn bekentenis dat hij weinig plezier heeft in de functie van CEO klinkt eerlijk. Wood blijft echter bij Parity en Polkadot als “chief architect”, terwijl Björn Wagner nu verantwoordelijk wordt voor de dagelijkse gang van zaken. De komende maanden zal blijken of deze personeelswisseling Polkadot ook een nieuwe impuls zal geven. Momenteel heeft de DOT-prijscurve niet merkbaar gereageerd op de benoeming van het nieuwe hoofd van Parity.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*