Polygon: 20 procent van werknemers moet vertrekken, MATIC zakt 8 procent in het rood

Polygon Labs ontslaat ongeveer 100 werknemers en daarmee 20 procent van zijn personeelsbestand. Als reden voor de maatregel wordt “consolidatie” opgegeven. Na het nieuws noteerde MATIC een min van 8 procent.

Eigenlijk wordt Polygon (MATIC) beschouwd als de winnaar onder de 20 belangrijkste cryptocurrencies in de wereld in het nog korte crypto-jaar 2023. Door de zelfgemaakte problemen bij Solana (SOL) heeft de ontwikkeling ertoe geleid dat Polygon zijn marktaandeel in de belangrijke DeFi-divisie heeft vergroot en MATIC zich daardoor nieuw heeft gevestigd bij de tien meest gekapitaliseerde altcoins. In deze situatie verraste Polygon Labs het publiek met zijn besluit om 20 procent van zijn banen te schrappen en ongeveer 100 werknemers te ontslaan, wat bekend werd gemaakt via een blogpost.

De stap was moeilijk, maar noodzakelijk om de koers van Polygon voort te zetten, zeggen ze. Het bedrijf was in januari al begonnen met het samenvoegen van afdelingen. Maar tegelijkertijd schrijft Polygon Labs dat zijn kas goed gevuld is met 250 miljoen US dollar in fiat en meer dan 1,9 miljard MATIC (huidige marktwaarde rond de 2,5 miljard US dollar) en dat het een duidelijke strategie heeft over hoe zich te positioneren voor Web3. De verklaring vermeldt geen financiële besparingsmaatregelen; de ontslagen werknemers zullen worden gecompenseerd met drie maanden loon. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom de markten anders reageerden dan gewoonlijk: terwijl ontslagen vaak tot koerswinst leiden, zakte MATIC na de aankondiging van de massaontslagen met 8% in het rood.

In het algemeen zijn er voor de crypto-industrie het afgelopen kwartaal massale ontslagen geregistreerd. Dat blijkt uit een analyse van CoinGecko: Na het faillissement van FTX in november 2022 is het aantal ontslagen met een factor acht toegenomen ten opzichte van rustigere tijden, waarbij cryptobeurzen de absolute meerderheid van de ontslagen voor hun rekening nemen.

Conclusie: Polygon schrapt banen – MATIC-beleggers reageren nerveus

Polygon werkt momenteel intensief aan de lancering van een toekomstgerichte module genaamd zkEVM, en ook daarna zal de verdere ontwikkeling naar verwachting niet stoppen. Aangezien MATIC de laatste tijd pompt en Polygon Labs zelf spreekt van een gezonde financiële situatie, lijkt de ontslaggolf twijfelachtig. De ervaring leert dat het aannemen en opleiden van gekwalificeerd personeel tijd, energie en geld kost. De dagelijkse min van MATIC weerspiegelt een gebrek aan vertrouwen in de personeelsstrategie van Polygon Labs. Maar zonder inzicht in de boeken en voorkennis van de werksfeer bij Polygon zijn dergelijke oordelen moeilijk; een snel herstel van de koerscurve van MATIC moet niet worden uitgesloten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*