Polygon (MATIC) kondigt integratie van zkEVM aan op 27 maart

Bij Polygon (MATIC) heeft de langverwachte zkEVM-integratie een lanceerdatum gekregen. Polygon zkEVM Mainnet Beta zal op 27 maart live gaan en de verbindingen met het Ethereum (ETH) ecosysteem versterken.

Polygon (MATIC) vaart op de weg naar succes in 2023, met zijn koerscurve die sinds het begin van het jaar met ongeveer 70 procent is gestegen. Polygon heeft zich gevestigd als de nummer één onder de zogenaamde Layer 2 oplossingen, waarmee kosten en tijd bespaard kunnen worden, en niet alleen in het Decentralised Finance (DeFi) segment. Een update met de logge titel zkEVM werd in januari voor het laatst aangekondigd door Polygon, en nu geeft een officiële blogpost een lanceerdatum van 27 maart.

EVM staat voor Ethereum Virtual Machine, de standaardoplossing voor het organiseren van slimme contracten. zk is de afkorting voor “zero knowledge” en maakt het mogelijk transacties te valideren, zelfs als de betrokken partijen slechts beperkte informatie verstrekken. Volgens Polygon was de combinatie zkEVM voorheen alleen toegankelijk via omwegen en brengt nu een “naadloze ervaring” naar de ecosystemen MATIC en Ethereum (ETH). In de toekomst kunnen ontwikkelaars hun code van Ethereum-projecten gewoon kopiëren naar Polygon’s zkEVM en hoeven ze geen speciale aanpassingen te doen. Dit biedt het voordeel dat de vaak onevenredig hoge transactiekosten voor Ethereum worden omzeild en dat de validaties worden uitbesteed aan Polygon’s zkEVM Mainnet Beta. Na een half jaar intensief testen met zkEVM verwacht Polygon vergoedingen van ongeveer 0,06 US dollar voor een bundel transacties – bij Ethereum is op piekmomenten zelfs meer dan 10 US dollar verschuldigd.

In eerste instantie zal het zkEVM Mainnet Beta op zichzelf staan en een optie zijn om de diensten van Polygon te gebruiken. De functionele omvang waarmee de module bij de lancering aan MATIC zal worden toegevoegd, wordt in de komende weken bekendgemaakt. Op middellange termijn kan Polygon medeoprichter Mihailo Bjelic zich voorstellen dat zkEVM wordt ingebed in het bestaande mainnet van MATIC.

Conclusie: Polygon zet een grote stap naar de toekomst met zkEVM

In het algemeen maakt de “nulkennis”-benadering het ook gemakkelijker om ecosystemen te koppelen die niet met elkaar verenigbaar zijn, en daarom trekt zk veel belangstelling in de crypto-industrie. Polygon zal met zkEVM waarschijnlijk zijn technologische voorsprong op andere layer 2-oplossingen herbevestigen en aangezien MATIC het betaalmiddel voor vergoedingen blijft, zijn positieve effecten voor de prijscurve denkbaar. Zoals u kunt zien, verbergen soms ingewikkeld klinkende titels zoals zkEVM bij Polygon technologische details die ook relevant kunnen zijn voor investeerders.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*