Polygon (MATIC): Medeoprichter Arjun vertrekt om zich te richten op project Avail

Bij Polygon (MATIC) verlaat medeoprichter Anurag Arjun de dagelijkse gang van zaken omdat hij zich nu volledig wil wijden aan zijn in 2020 gelanceerde project Avail. De scheiding kwam als een verrassing, maar verliep rustig.

Polygon (MATIC) heeft tot nu toe in 2023 een succesvol crypto-jaar achter de rug, waarin het zich langzaam maar gestaag in de top 10 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies vestigde. In de situatie wil medeoprichter Anurag Arjun een persoonlijke knip maken en zich in de toekomst richten op Project Avail. Polygon kondigt het vertrek van Arjun uiterst vriendelijk aan via een blogpost en spreekt van “win-win”. Arjun zelf blogt al op de Avail website en neemt zonder enige duidelijke wrok afscheid van Polygon.

De koerscurve van MATIC reageerde niet merkbaar op het opvallende vertrek van Arjun, die al meer dan vijf jaar vanaf de begindagen aan het front van Polygon stond. Met een goede vier procent dagelijkse stijging bewoog MATIC in lijn met de trend van de algemene markt na de aankondiging van de personeelswissel.

Polygon legde uit dat Project Avail al sinds 2020 in de maak is, voorheen als onderdeel van Polygon Labs. Door Avail onder leiding van Arjun af te splitsen tot een volledig apart project, kan men zich nu volledig concentreren op de verdere ontwikkeling bij MATIC, waarbij de integratie van de Polygon zkEVM-module, die als toekomstgericht wordt geadverteerd, expliciet wordt genoemd. Het bestaande team voor Avail verhuist met Arjun mee naar de nieuwe onderneming.

Avail moet een modulaire blockchain worden, een testnet is al live en de lancering van het mainnet is aanstaande, aldus Arjun. Het idee achter Avail is dat cryptoprojecten gebruik kunnen maken van een modulair bouwpakket met oplossingen voor typische uitdagingen. Of het nu gaat om smart contracts of DAO, om DApps of NFTs – Avail moet overeenkomstige modules bieden die individueel kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van de toepassing. Met Avail besteedt Arjun speciale aandacht aan een geïntegreerd datakanaal dat taken kan verzorgen die anders extern gebeuren via bijvoorbeeld Chainlink (LINK).

Conclusie: Bye Bye Polygon – medeoprichter Arjun is nu baas bij Avail

MATIC kwam in de bredere publieke belangstelling door zijn verschijning op Binance Launchpad in april 2019, en is sindsdien een zeldzaam succesverhaal, met meer dan 37.000 procent upside in de prijscurve. Anurag Arjun en andere Polygon mede-oprichters Sandeep Nailwal, Jaynti Kanani en, sinds 2020, Mihailo Bjelic, zijn misschien multimiljonairs geworden als gevolg van de triomfantelijke run van MATIC. Maar Arjun, die in India is geboren, denkt er blijkbaar nog niet aan om zich terug te trekken in het privéleven, maar wil nu proberen om met Avail een nieuwe crypto shooting star te organiseren. Het is echter nog niet bekend of Avail een eigen cryptocurrency zal hebben.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*