Ripple (XRP): Topmanagers verwachten verdere wereldwijde groei ondanks SEC rechtszaak

Topmanagers van Ripple (XRP) voor de regio Azië-Pacific bagatelliseren de betekenis van de komende uitspraak in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf ligt op koers voor wereldwijde groei, zeggen ze.

Ripple (XRP) is een heet hangijzer voor beleggers sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in december 2020 een rechtszaak aanspande. Na twee jaar bitter juridisch getouwtrek bereidt de rechtbank in New York momenteel een uitspraak voor en waarnemers zien de SEC vs. Ripple-zaak als een wegwijzer voor het crypto-regelgevingsbeleid in de VS. Maar wanneer Ripple een conferentie organiseert, zoals deze week in Seoel, mogen de XRP-problemen in de VS de stemming niet bederven, en topmanagers schetsen een onafhankelijke visie op de toekomst.

Rahul Advani bijvoorbeeld, die bij Ripple de strategische ontwikkeling voor Azië-Pacific leidt, wees erop dat 90 procent van zijn activiteiten buiten de VS plaatsvindt, aldus het mediabericht. Volgens Advani hebben Ripple en XRP veel internationaal belang gekregen sinds de SEC rechtszaak begon. Ook Ripple CEO Brad Garlinghouse benadrukte onlangs herhaaldelijk de internationale focus. Beiden bekritiseren de VS omdat ze er niet in slagen duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving voor de crypto-industrie.

De Ripple-directeur voor Azië-Pacific, Brooks Entwistle, gebruikte zijn optreden in Seoel ook om uit te halen naar de SEC. De actie van de toezichthouder over XRP is in wezen een zaak tegen innovatie, zei Entwistle. Ripple heeft gereageerd met een goede strategie in en buiten de rechtbank en is voorbereid op verschillende scenario’s, zei hij. Azië-Pacific speelt een grote rol voor Ripple, niet alleen vanwege grote investeerder SBI Group uit Japan. Entwistle zei dat ze vruchtbare dialogen konden voeren met regelgevers in de regio, waardoor de inzet van Ripple en XRP ook voor Web3 wordt voorbereid.

Conclusie: Ripple en XRP in optima forma ondanks risico’s op rechtszaken

Ripple-baas Garlinghouse heeft al meerdere malen hardop nagedacht over een verhuizing van het hoofdkantoor uit San Francisco naar het buitenland. In dat geval zouden cryptovriendelijke locaties in de Aziatisch-Pacifische regio goede vooruitzichten moeten hebben. Maar Ripple blijft natuurlijk hopen dat XRP voor de VS in het SEC-proces in het gelijk wordt gesteld en de weg vrijmaakt voor een hervatting van de activiteiten in de VS. De uitspraak in New York kan elk moment worden gepubliceerd – het is niet onwaarschijnlijk dat het dan in hoger beroep zal eindigen. Ripple doet er dus waarschijnlijk goed aan zijn bedrijfsontwikkeling in eerste instantie te richten op de delen van de wereld waar de SEC zich niet rechtstreeks kan mengen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*