Polygon (MATIC) pompt op – geplande update zkEVM zorgt voor optimisme

Met een stijging van 52 procent sinds het begin van het jaar is Polygon (MATIC) een van de winnaars op de cryptomarkt. De voor het eerste kwartaal geplande lancering van zkEVM voor Polygon zou een verdere impuls moeten geven.

Polygon (MATIC) is op weg naar succes, de koerscurve is 52 procent omhoog gedraaid sinds oudejaarsavond en met een huidige wekelijkse stijging van 18 procent kan het positieve trends op de totale markt overtreffen. De reden voor het momentum van Polygon is dat het ecosysteem zich heeft bewezen als een zogenaamde laag 2 oplossing voor gebruikers. Met MATIC als betaalmiddel is Polygon de nummer één geworden om transactiekosten te verlagen voor bijvoorbeeld DeFi projecten. Een update van Polygon medio januari had onlangs kleine technologische verbeteringen opgeleverd en hielp de opleving van de prijscurve van MATIC veilig te stellen.

Nu zijn alle ogen echter gericht op de volgende update, die al wordt getest onder de naam zkEVM. Achter zkEVM staan de afkortingen voor “zero-knowledge” en “Ethereum Virtual Machine”. De EVM is de standaard geworden voor het organiseren van slimme contracten en “zero-knowledge” is een uitbreiding die de validatie vereenvoudigt. In een blogpost legt het Polygon-team uit dat zkEVM naar verwachting de kosten voor individuele transacties naar minder dan $0,04 zal duwen en tegelijkertijd de gemiddelde wachttijd voor bevestigingen zal halveren. zkEVM voor Polygon werd in de zomer van 2022 aangekondigd en wordt al ingezet op het openbare testnet voor proefruns. Volgens de blogpost wacht zkEVM nu op groen licht van externe beoordelaars en houdt het vast aan een lanceringsdatum van Q1 2023.

Experts zien zkEVM als nog een stukje van de puzzel dat Polygon bewijst als een toonaangevende Layer 2-oplossing. Onder de paraplu van Polygon zullen dan verschillende opties beschikbaar zijn over hoe te koppelen aan het Ethereum (ETH) ecosysteem.

Conclusie: MATIC komt op stoom – zal de Polygon-rally doorzetten?

Iets meer dan een jaar geleden, in december 2021, noteerde MATIC zijn all-time high van 2,92 US dollar, die nog steeds geldig is. In dit opzicht hoeven de huidige prijsniveaus van Polygon rond 1,15 US dollar nog lang niet het einde van de lijn te betekenen; de integratie van zkEVM heeft het potentieel om MATIC verder te helpen. Omdat MATIC het enige alternatief blijft als betaalmiddel voor de diensten van Polygon en er dus vraag naar is. Overigens biedt Binance ook de mogelijkheid om MATIC te storten voor staking en een goede 7 procent jaarlijkse rente te verdienen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*