Polygon: Netwerk groeit ondanks bearmarkt – MATIC ondergewaardeerd?

Polygon kan groeiende gebruikersaantallen melden en buigt zo tegen de trends op de algemene cryptomarkt. Zijn er parallelle tekenen dat het geassocieerde native token MATIC op het punt staat te herstellen?

Polygon (MATIC) wordt beschouwd als een van de opwindende tweede-tier altcoins in de crypto scene. Met een marktkapitalisatie van een goede 7 miljard US dollar is MATIC opgeklommen naar de 13e plaats onder de belangrijkste cryptocurrencies en belangrijke kerncijfers op het netwerk bevestigen de opwaartse trend. Het aantal gebruikers van Polygon groeit gestaag en heeft nu duidelijk de grens van 5 miljoen overschreden. Vaak zijn er meer dan 500.000 per dag actief, zoals blijkt uit gegevens van Polygonscan. In een algemene cryptomarkt die tekenen van slapte vertoont, zien analisten deze ontwikkeling als positief.

Ook de cijfers van DeFiLlama geven Polygon een beeld waarin het netwerk zich relatief goed staande houdt. DeFi heeft momenteel een goede 1,8 miljard dollar geïnvesteerd in Polygon. Hoewel dit volume voor Polygon ruwweg is gehalveerd na de ineenstorting van Terra (LUNA) en UST, zijn concurrenten zoals Solana (SOL) of Avalanche (AVAX) nog harder getroffen met dalingen in TLV voor DeFi van tot wel 75 procent in dezelfde periode. Er gaan al stemmen op dat MATIC ondergewaardeerd is.

Momenteel wordt MATIC verhandeld tegen iets minder dan 0,9 US dollar en de all-time high van bijna 3 US dollar van december 2021 is nog ver weg. De bodem lijkt echter te zijn bereikt: In juni was nog slechts ongeveer 10% van alle MATIC-beleggingen in de lift en konden sell-offs worden waargenomen. Thans is ongeveer 30 procent van alle beleggingen in MATIC reeds terug aan de winstzijde en de verkoopdruk neemt af. Walvissen bij Polygon, die ruim 70 procent van alle MATIC in handen hebben en overwegend op HODL inzetten, leveren hieraan een doorslaggevende bijdrage. Zij zien Polygon als een succesvolle aanbieder van sidechains voor Ethereum (ETH) als een project dat verder groeipotentieel heeft.

Maar het moet ook worden opgemerkt: MATIC slaagt er niet in zich los te koppelen van de prijsontwikkeling van Bitcoin (BTC). De prijsbewegingen van de cryptocurrency Bitcoin en MATIC zijn voor ongeveer 90 procent gelijk. Zolang hier geen uitbraak wordt bereikt, is Polygon afhankelijk van BTC en de algemene markt die zich positief ontwikkelen voordat MATIC kan hopen op een eigen rally.

Conclusie: MATIC maakt slechts gedeeltelijk gebruik van zijn potentieel

Polygon zelf keek enkele dagen geleden in zijn verslag over Q2 2022 tevreden terug op hoe het ook marktaandeel wist te winnen in de segmenten gaming en NFT’s. De echte crux voor MATIC blijft dus dat de sombere stemming op de cryptomarkten de prijscurve afremt. Op middellange termijn is de kans echter groot dat Polygon en MATIC, met hun breed gediversifieerde gebruiksscenario’s, in meer dan gemiddelde mate van de positieve trends zullen profiteren. Op korte termijn is het belangrijk om bij de waardering te kijken of MATIC de psychologisch belangrijke grens van 1 US dollar weer kan kraken.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*