Polygoon (MATIC): Grote bedrijven zoals Meta, Disney en Starbucks dokken op

Polygon (MATIC) is bekend en succesvol als schalingsoptie voor Ethereum (ETH). Nu vertrouwen grote bedrijven, van Disney tot Starbucks, ook steeds meer op Polygon om nieuwe ideeën te realiseren.

Polygon (MATIC) heeft het beter gedaan dan veel andere altcoins tijdens de crises van crypto-jaar 2022 en bezet nu de 10e plaats onder de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. De belangrijkste reden voor het succes is dat Polygon zich vestigt als de toonaangevende Layer 2 voor Ethereum (ETH). Op het gebied van gedecentraliseerde financiering (DeFi), bijvoorbeeld, staat Polygon toe dat transacties op zijn eigen netwerk op een kostenbesparende manier worden verwerkt en pas weer op de ETH-blockchain worden ingevoerd wanneer ze zijn geïnd. Maar Ryan Wyatt, CEO van Polygon Studios, kijkt verder dan de crypto-industrie en voorziet ook elders een grote toekomst voor MATIC. Via Twitter publiceerde Wyatt een indrukwekkende lijst van bedrijven die al projecten ontwikkelen met Polygon.

Facebook (Meta), Nike, Disney, Starbucks, Reddit of Adobe zijn allemaal namen die men niet onmiddellijk zou associëren met de crypto-industrie. Maar in interviews roept Wyatt de mogelijkheden op die dergelijke samenwerkingen openen voor Polygon. Toen Reddit bijvoorbeeld zijn gebruikers toestond een gratis NFT als hun avatar te claimen door een Polygon-portemonnee aan te maken, werden er binnen een paar weken drie miljoen nieuwe MATIC-portemonnees aangemaakt. Ook koffiehuisketen Starbucks wil Polygon NFT’s gebruiken om klanten een innovatief beloningsprogramma aan te bieden. Bij Instagram, dat behoort tot het Meta-imperium (voorheen Facebook), zijn Polygon NFT’s al sinds de zomer geïntegreerd. Wyatt, die vroeger bij YouTube werkte, ziet bedrijven als de genoemde op weg naar Web3, waar men niet kan bestaan zonder crypto-competentie. Ook de directe samenwerking tussen zijn team en de vertegenwoordigers van de grote ondernemingen is stimulerend, waarbij expertise uit verschillende bedrijfssectoren samenkomt.

Wyatt maakt zich dan ook geen zorgen of de ondergang van de cryptobeurs FTX de plannen met en rond MATIC negatief kan beïnvloeden. Dergelijke gebeurtenissen zouden veeleer op indrukwekkende wijze aantonen hoe belangrijk het is om van gecentraliseerde systemen over te stappen op gedecentraliseerde structuren. Volgens de prognose van Wyatt zullen op middellange termijn miljoenen mensen zich met Web3 gaan bezighouden – en Polygon zou daarbij in de praktijk een leidende rol moeten spelen.

Conclusie: Polygon wil meer dan alleen DeFi

Reeds in de zomer deden beoordelingen de ronde dat MATIC ondergewaardeerd was. Sindsdien is de voorsprong van Polygon op concurrenten als Arbitrum en Immutable qua gebruikersaantallen nog groter geworden. Als Polygon er nu in slaagt kansen te benutten in de richting van Web3 met de hulp van grote samenwerkingspartners, zou MATIC zijn momentum kunnen behouden tegen de trends op de algemene cryptomarkt in.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*