Rapport: Amerikaanse universiteiten investeren in het geheim in Bitcoin

Wereldberoemde Amerikaanse universiteiten zoals Harvard en Yale zijn begonnen met het investeren van delen van hun financiële reserves in Bitcoin (BTC) tegen uiterlijk 2020. Dit wordt gemeld door een Amerikaans specialistisch portaal dat anonieme bronnen aanhaalt en een trend ziet.

In de VS wordt het hoger onderwijs voor een groot deel gefinancierd met particulier kapitaal, vooral aan prestigieuze topuniversiteiten. Harvard zou bijvoorbeeld meer dan 40 miljard US dollar aan reserves beheren en Yale meer dan 30 miljard US dollar. Voor deze enorme bedragen hebben de universiteiten hun eigen financiële afdelingen, die altijd op zoek zijn naar manieren om het kapitaal voor hen te laten werken. Sinds 2019 en in toenemende mate in 2020, is Bitcoin (BTC) ook aangemerkt als een veelbelovende investering, meldt het Amerikaanse specialistische portaal CoinDesk, onder vermelding van bronnen die bekend zijn met de zaak. De expliciet genoemde universiteiten Harvard, Yale, Michigan en Brown wilden geen commentaar geven op het rapport. Ook de cryptobeurs Coinbase, waar de Bitcoin-aankopen zouden zijn gedaan, zweeg desgevraagd.

Het verslag geeft dus geen antwoord op de vraag hoeveel Bitcoin de beroemdste universiteiten ter wereld momenteel bezitten. De universiteiten zitten waarschijnlijk op een aardig winstbedrag in Bitcoin, zo meent een bron vaag. Dit ligt voor de hand gezien de recordprijs van Bitcoin, die in de herfst van 2020 begon, als de investeringen van tevoren zijn gedaan. Het is echter ook belangrijk op te merken dat universiteiten kunnen worden aangemerkt als institutionele beleggers die al lang bedenkingen hebben bij Bitcoin. Er kan worden verondersteld dat topuniversiteiten over aanzienlijke expertise beschikken, en als zij nu Bitcoin omarmen als onderdeel van hun investeringsstrategie, kan dit ook van invloed zijn op andere instellingen. Een van de bronnen zei nu dat Amerikaanse pensioenfondsen ook hun investeringsmogelijkheden in Bitcoin beginnen te onderzoeken. Een belangrijk punt in dergelijke plannen, zei hij, is dat bitcoin legaal kan worden gekocht van Amerikaanse cryptobeurzen zoals Coinbase in een gereguleerde omgeving.

Volgende teken van hoe bitcoin institutionele beleggers bereikt

Als we terugkijken naar Crypto Year 2020, kunnen we zien hoe de prijs van Bitcoin enorm begon te stijgen toen PayPal en MicroStrategy zich committeerden aan BTC. Dit waren de eerste grote beursgenoteerde investeerders in Bitcoin. Dit lijkt zich te ontwikkelen tot een trend die anderen volgen. Meest recentelijk was het ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, die heeft aangegeven Bitcoin niet langer te willen missen. Vooruitstrevende universiteiten passen goed in het plaatje, omdat zij dit al eerder hebben besloten, maar dit niet openbaar hoeven te maken.

Vanuit deze situatie is de bullish outlook voor Bitcoin die door veel experts wordt geuit, met prijsvoorspellingen van $100.000 nog steeds in 2021, bijna vanzelfsprekend. Als het grote Amerikaanse kapitaal ook maar één procent van zijn reserves in Bitcoin steekt, zal de nieuw gedolven Bitcoin bij lange na niet genoeg zijn om aan de vraag te voldoen. Maar een biedoorlog gedreven door langetermijnstrategieën voor het dalende aanbod van Bitcoin zou automatisch leiden tot volgende prijspieken in BTC.

Conclusie: 2021 onder positieve tekenen voor Bitcoin

Bijna dagelijks druppelt er nieuws binnen dat grote investeerders Bitcoin zelf ontdekken. Het belangrijkste argument voor Bitcoin als “digitaal goud” is vaak inflatiebescherming plus winstmogelijkheden. Ook particuliere beleggers zijn hier niet immuun voor, zoals de cryptobeurs eToro onlangs duidelijk maakte met een waarschuwing voor knelpunten in het Bitcoin-aanbod. Er zijn veel tekenen dat positieve vooruitzichten voor de BTC prijscurve in 2021 gebaseerd zijn op echte ontwikkelingen, waardoor een eigen momentum voor Bitcoin ontstaat.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*