Ripple meldt 15 nieuwe klanten ondanks crisis met SEC

Ripple (XRP) heeft 15 nieuwe klanten aangemeld sinds Kerstmis, volgens CEO Brad Garlinghouse – een positief teken gezien de rechtszaak van de US Securities and Exchange Commission met een procesrisico van meer dan $ 1 miljard.

Ripple CEO Brad Garlinghouse schetst een optimistisch beeld voor XRP en zijn bedrijf in een open brief voor 2021. Het is er zelfs in geslaagd om 15 nieuwe klanten voor Ripple aan te trekken na de formele indiening door de US Securities and Exchange Commission van vlak voor Kerstmis 2020, aldus Garlinghouse. Gezien de 1,3 miljard dollar schadevergoeding waartoe de SEC Ripple wil dwingen, komt het nieuws voor veel waarnemers als een verrassing. Volgens Garlinghouse slaagt Ripple er nog steeds in om gemiddeld twee nieuwe klanten per week te werven. Hij wijst op Azië-Pacific als groeimarkt voor Ripple en XRP, waarbij hij wijst op de onlangs aangekondigde samenwerking met partners in Maleisië en Bangladesh.

XRP heeft echter niet merkbaar geprofiteerd van het goede nieuws dat Garlinghouse heeft aangekondigd. Sinds het bekend worden van de SEC-rechtszaak heeft XRP ongeveer de helft van zijn waarde verloren en is daarmee ook afgegleden naar de 5e plaats in de prestigieuze groep van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies achter Polkadot (DOT). Garlinghouse noemt de SEC-procedure ondertussen “regelgevende onzekerheid in de VS” en wijst op de verandering in leiderschap bij de SEC die komt met de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Ripple sinds goed voorbereid om te slagen met de nieuwe contacten bij de SEC in 2021.

Ripple op koers voor sterke groei in 2020, volgens CEO

Garlinghouse gaat in zijn brief niet in op het geschil met de SEC, noch geeft hij commentaar op het besluit van toonaangevende cryptobeurzen om XRP uit de notering te halen in de VS. In plaats daarvan verspreidt Garlinghouse optimisme: in 2020 registreerde RippleNet bijna 3 miljoen transacties, wat ongeveer vijf keer zoveel is als in 2019, en de trend voor XRP als brugvaluta (on-demand liquiditeit) is ook uiterst bemoedigend: met ongeveer 2,4 miljard Amerikaanse dollar in volume in 2020, is dit gebruik van XRP vertwaalfvoudigd ten opzichte van 2019.

Voor 2021 ziet Garlinghouse het onderwerp van door de overheid gesteunde digitale munten (CBDC) van bijzonder belang voor Ripple en XRP. Hier, zegt hij, willen ze gericht samenwerken met centrale banken om XRP en technologie van Ripple in te zetten als brug wanneer de ene CBDC moet worden ingewisseld voor de andere. Ripple’s nieuwe aanbod van directe leningen voor institutionele XRP-klanten is ook goed ontvangen, zei hij. Daarnaast wijst Garlinghouse op een reeks nieuwe topmanagers die nu onder contract staan bij Ripple, waaronder Sandie O’Connor, die voorheen verantwoordelijk was voor regelgevingszaken bij JP Morgan en nu belast is met het kalmeren van de situatie met de SEC.

Bottom Line: Ripple en XRP krijgen steeds meer hoop

Garlinghouse heeft altijd de neiging gehad om zijn Ripple en XRP hindsight te formuleren op een manier die kritiek afwendt. Dat gezegd hebbende, het cijfer dat hij aanhaalt voor XRP in gebruik als brugvaluta in het bijzonder is toch vrij zwak, als je 2,4 miljard dollar voor 2019 hier vergelijkt met de enkele miljarden dollars die dagelijks verhandeld worden in XRP op crypto exchanges. Maar het is in ieder geval bemoedigend om te lezen wat Garlinghouse zegt over markten buiten de VS voor Ripple en XRP, en inderdaad, nieuw personeel bij de SEC zou mogelijkheden kunnen openen om weer onbelemmerd in de thuismarkt van de VS te opereren. Voor u als belegger verwijzen we ook graag naar de vele argumenten die XRP op lange termijn onder druk zien staan en die we hier op een rijtje hebben gezet.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*