Ripple: Arrington Capital’s externe XRP hedgefonds op weg naar lancering

Ripple en XRP blijven wachten op de uitspraak in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Maar een extern hedgefonds van Arrington Capital wil nu al geld ophalen voor XRP-projecten. Kan dit goed gaan?

Ripple (XRP) wordt speciaal in de gaten gehouden omdat het al tweeënhalf jaar een bittere juridische strijd voert met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De uitspraak wordt binnenkort verwacht en zal volgens waarnemers waarschijnlijk de trend zetten voor de Amerikaanse crypto-industrie. In deze situatie komt het op Twitter openbaar gemaakte nieuws dat er in de VS een hedgefonds in de coulissen staat te wachten om durfkapitaal op te halen voor XRP-projecten als een verrassing.

Het nieuws werd gelanceerd door Patrick L. Riley, CEO van het cryptobedrijf Reaper Financial en een bekende XRP-aanhanger. Hij schrijft dat Arrington Capital een XRP hedgefonds heeft ingediend bij de SEC. En bijna als bewijs geeft hij een screenshot waarop Arrington XRP Capital zichzelf al adverteert met een zelfbeschrijving. Arrington Capital, dat ook hedgefondsen aanbiedt voor Algorand (ALGO) en Moonbeam, heeft tot nu toe ontkend noch verdere informatie gegeven over het XRP-initiatief.

Het blijft daarom onduidelijk of het Arrington XRP Capital hedgefonds SEC-goedkeuring nodig heeft. Amerikaanse experts merken namelijk op dat hedgefondsen onder de Amerikaanse wet worden geclassificeerd op basis van grootte en oriëntatie en mogelijk helemaal geen SEC-goedkeuring nodig hebben. Ripple of zijn CEO Brad Garlinghouse hebben ook geen commentaar gegeven op het Arrington XRP Capital hedgefonds.

Patrick L. Riley, daarentegen, becommentarieert zijn eigen scoop met de woorden “lijkt erop dat alles naar verwachting goed zal gaan …” en verwijst waarschijnlijk naar de uitkomst van de SEC-zaak tegen Ripple en het registratieproces van het Arrington XRP Capital hedgefonds. Want één ding is duidelijk: als de SEC kan zegevieren in de rechtszaak tegen Ripple en XRP, dan zou het hedgefonds van Arrington Capital doodgeboren zijn.

Conclusie: Ripple en XRP tegen SEC – zenuwspel voor beleggers

Wat de rechtszaken betreft, is de rechtbank in New York bezig met een uitspraak in SEC v. Ripple en XRP – er is niets wezenlijks veranderd sinds eind januari. Maar de omgeving voor de uitspraak is veranderd door het recente grote offensief van de SEC tegen de crypto-industrie in de VS, en de zaak Ripple met XRP wordt geclassificeerd als een voorbode van dingen die komen gaan. Voor beleggers die hopen op een sprong in de prijs van XRP of zelfs maar denken aan het Arrington Capital hedgefonds, is de situatie een bijna eindeloos spel van zenuwen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*