Ripple beëindigt officieel partnerschap met MoneyGram

Voor Ripple was MoneyGram al sinds de zomer van 2019 een referentieklant voor het gebruik van XRP in een partnerschap. Nu gaan Ripple en MoneyGram uit elkaar vanwege de rechtszaak van de SEC over XRP.

Toen Ripple in juni 2019 een officieel partnerschap aanging met financiële dienstverlener MoneyGram, waarbij ook 50 miljoen dollar werd geïnvesteerd, waren de verwachtingen hooggespannen: MoneyGram, met zijn internationale kernactiviteit van grensoverschrijdende geldoverboekingen, moest laten zien dat het mogelijk was om punten te scoren in deze business door gebruik te maken van Ripple’s cryptocurrency XRP. Snellere en goedkopere overboekingen zouden via XRP bij MoneyGram worden gedaan. Nu gaan Ripple en MoneyGram weer elk hun eigen weg. In een persbericht staat in het kort dat het besluit in onderling overleg is genomen. Al in februari 2021 was MoneyGram volledig gestopt met het gebruik van XRP, waarbij het als rechtvaardiging verwees naar het lopende juridische geschil tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De SEC wil bewijzen dat XRP door Ripple onder valse voorwendselen is verkocht. De SEC classificeert XRP als effecten en is van mening dat beleggers daarom niet adequaat zijn geïnformeerd over XRP en dat er geen goedkeuring was. Ripple ontkent de aantijgingen, maar verliest steun. XRP is geschrapt van de grote cryptobeurzen in de VS en nu laat MoneyGram ook vallen. MoneyGram heeft niet apart gereageerd op de aankondiging over het einde van zijn partnerschap met Ripple. Wat er met het aandelenbelang van Ripple in MoneyGram gaat gebeuren, bleef aanvankelijk in het midden. Beide partijen zijn van plan om hun relatie in de toekomst te herzien, volgens vage berichten.

Wordt XRP het eindspel voor Ripple?

De SEC heeft minstens 1,3 miljard dollar schadevergoeding geëist voor de ongeoorloofde verkoop van XRP. Zelfs als Ripple een dergelijk bedrag zou kunnen ophalen – XRP zou waarschijnlijk tot het verleden behoren. De hoop van Ripple om te overleven hangt dus af van het winnen van de zaak tegen de SEC, of op zijn minst het vinden van een werkbaar compromis. De zaak moet nog ten gronde worden behandeld.

Ondertussen staat XRP op een niveau net onder de $0,50. Of XRP überhaupt een belangrijke rol heeft gespeeld, zoals altijd gedacht bij MoneyGram, is onduidelijk. MoneyGram meldde immers laatst dat het al 30 procent van zijn overschrijvingen digitaal (P2P) afhandelt, en doet dat blijkbaar zonder problemen zonder XRP. Zo wordt XRP niet alleen een last voor Rippele, maar verliest het ook zijn aanspraak op zijn belangrijkste doel als een brugvaluta in de financiële sector.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*