Ripple benoemt Amerikaanse financiële grootheid Rios tot bestuurslid – teken voor XRP?

Ripple heeft Rosa Gumataotao Rios aangetrokken om toe te treden tot de raad van bestuur. De 55-jarige was penningmeester tijdens de ambtstermijn van de Amerikaanse president Obama, een zeer invloedrijke functie. Kan dit ook XRP helpen?

Ripple (XRP) bevindt zich al een goede vier maanden in de dreigende situatie dat het wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor meer dan $ 1 miljard aan schadevergoedingen. Nu meldt Ripple een personeelsontwikkeling die verbazing wekt in de VS. Rosa Gumataotao Rios, een vrouw die bij het grote publiek bekend werd als de treasurer (Amerikaanse penningmeester) van Barack Obama’s presidentschap van 2009 tot 2016, treedt toe tot het bestuur van Ripple. In een persbericht benadrukte Ripple dat Rios heeft bewezen in staat te zijn een evenwicht te vinden tussen innovatie en openbaar bestuur.

Rios wordt bij zijn toetreding tot Ripple als volgt geciteerd: “Ripple is een van de beste voorbeelden van hoe een cryptocurrency op een inhoudelijke en legale manier kan worden gebruikt om wereldwijd betalingstransacties te vergemakkelijken.” Het zal niet verbazen dat dit het argument van Ripple achterhaalt dat XRP als een brugvaluta moet worden beschouwd en daarom helemaal geen probleem is voor de SEC. De SEC staat daarentegen op het standpunt dat XRP moet worden geclassificeerd als een security (effecten) en dat het verkopen van XRP zonder toestemming daarom strafbaar is. Met Rosa Rios als nieuwe vertegenwoordiger met goede connecties, hoopt Ripple waarschijnlijk op meer goodwill van de SEC.

Ripple’s tweede nieuwe aanwerving: financieel directeur Kristina Campbell

Naast de betaalde verbintenis van Rios aan XRP, kondigde Ripple een tweede belangrijke personeelsbeslissing aan. Kristina Campbell zal in de toekomst fungeren als chief financial officer van Ripple. Campbell bekleedde onlangs dezelfde functie bij de Amerikaanse financiële dienstverlener PayNearMe, waar ze indruk maakte met zowel bedrijfsresultaten als teambuilding en leiderschap, aldus Ripple. Ondertussen is Campbell’s voorganger Ron Will al verwijderd van Ripple’s online aanwezigheid.

Onlangs waren er nog aanwijzingen dat Ripple-grootinvesteerder SBI Group aandrong op veranderingen om XRP uit de gevarenzone te halen. Alleen de nabije toekomst zal uitwijzen of de nieuwe benoemingen de machtspositie van Ripple CEO Brad Garlinghouse zullen inperken.

Conclusie: de koorddansact van XRP is nog niet voorbij

Met Rosa Gumataotao Rios is Ripple erin geslaagd een staatsgreep te plegen, zij mag hopen op open deuren in de regering van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden, die vice van Obama was. Zal dat ook genoeg zijn om XRP en Ripple in het gewenste licht te zetten bij de SEC? Zit Brad Garlinghouse nu nog stevig in het zadel als CEO bij Ripple? Het is zeker nog te vroeg om het groene licht te geven voor XRP. Maar Rios staat voor een dialoog met de SEC in plaats van het duel dat Garlinghouse zocht. En Campbell is een schuldloze buitenstaander die de financiën bij Ripple leidt. Het personeel suggereert op zijn minst manieren om Ripple en XRP naar een compromis met de SEC te leiden zonder tumult te veroorzaken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*