Ripple breidt activiteiten uit in Midden-Oosten – samenwerkingspartner Pyypl

Ripple breidt zijn activiteiten in het Midden-Oosten uit in samenwerking met fintechbedrijf Pyypl. Benadrukt wordt een betalingscorridor met XRP in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ongeveer een jaar geleden opende Ripple (XRP) een regionaal kantoor voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten (MENA) in Dubai en deze beslissing werpt steeds meer vruchten af. Begin oktober werd een samenwerking met Qatar National Bank aangekondigd, zij het zonder XRP. Maar Ripple’s cryptocurrency XRP komt in het spel bij het nieuwste project in de Verenigde Arabische Emiraten. Concreet wordt er een betalingskanaal van en naar de Emiraten opgezet met financiële dienstverlener Pyypl, aldus een blog post.

Volgens de post zal Pyypl gebruik maken van on-demand liquidity (ODL) van Ripple, waaronder XRP. Met Ripple’s ODL hoeven deelnemende financiële instellingen niet langer kasreserves aan te houden in alle deelnemende valuta’s voor grensoverschrijdende transacties, maar vertrouwen ze op XRP als een brugvaluta. Ripple benadrukt dat via ODL in dit geval geen XRP in de Verenigde Arabische Emiraten wordt aangehouden en dat de VAE dirham ook niet als lokale valuta in de betalingsstroom wordt opgenomen. Dit is uiteraard om aan de wettelijke voorwaarden te voldoen.

Midden-Oosten Banking 3.0 zeer open-minded – kansen voor Ripple en Pyypl

Pyypl omschrijft zichzelf als een FinTech die privé- en zakelijk bankieren definieert vanuit de blockchain en digitale portefeuilles. De onderneming is geregistreerd in Abu Dhabi, het naburige emiraat van Dubai. Volgens het persbericht zien Ripple en Pyypl de overmakingen van arbeidsmigranten naar hun thuislanden als een typische dienst, waar ODL scoort met snelheid en lage tarieven.

In het persbericht wordt ook verwezen naar een recente studie van McKinsey, volgens welke er in het Midden-Oosten een grote mate van openheid bestaat voor nieuwe methoden van geldbeheer. Uit een enquête blijkt dat 60 procent van de burgers daar digitale portemonnees binnen vijf jaar als de voorkeursbetaalmethode beschouwt, terwijl creditcards, bankoverschrijvingen en contant geld aan belang inboeten. Dergelijke vooruitzichten passen in principe perfect in het pad dat Ripple en Pyypl bewandelen.

Conclusie: Verenigde Arabische Emiraten kunnen showcase worden voor Ripple

De Arabische wereld met de Verenigde Arabische Emiraten is zeer vertrouwd met de taak van grensoverschrijdende overmakingen waarbij verschillende valuta’s zijn betrokken, en niet alleen migrerende werknemers. Tegelijkertijd zijn de staten van de regio op zijn minst nieuwsgierig naar innoverende oplossingen uit de financiële wereld. De hoop van Ripple om zijn sterke punten uit te spelen met XRP lijkt nu langzaam uit te komen. Er wordt gezegd dat er in de regio al vier keer zoveel geld is verplaatst als in 2020. Of de lichte koerswinsten van XRP direct te maken hebben met het nieuws uit het Midden-Oosten is moeilijk te beoordelen. Maar hoe dan ook, Ripple haalt ook krantenkoppen die niet gaan over de lopende rechtszaak in de VS met de SEC.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*