Tesla accepteert mogelijk weer Bitcoin (BTC)

In zijn laatste kwartaalrapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vermeldt autofabrikant Tesla dat het in de toekomst mogelijk weer Bitcoin (BTC) als betaalmiddel wil gaan accepteren.

Bitcoin (BTC) en Tesla – waar ging dat over? Echter: in februari wisselde de e-autofabrikant 1,5 miljard Amerikaanse dollar van zijn kasreserves in Bitcoin, het nieuws katapulteerde BTC onmiddellijk naar een nieuwe all-time high van 47.000 Amerikaanse dollar op dat moment. Destijds werd de cryptoscene geëlektriseerd door de parallelle aankondiging dat Tesla Bitcoin van klanten zou accepteren als betaalmiddel. Maar slechts drie maanden later veranderde Tesla van gedachten en verbood het Bitcoin weer als betaalmiddel, met als rechtvaardiging de milieubelastende invloed van Bitcoin mining. Deze heroverweging van Tesla als innovatief showcasebedrijf deed de prijs van BTC tijdelijk instorten.

De mensen zullen nu dus goed in de gaten houden of Tesla de volgende koerswijziging voorbereidt. Want in Tesla’s verplichte rapport over Q3 2021 aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat met verwijzing naar de praktijk eerder in 2021: Het is mogelijk dat digitale valuta’s in de toekomst weer worden geaccepteerd voor producten en diensten.

Tesla, Bitcoin, Elon Musk en de crypto scene – een haat-liefde verhouding

Optimisten geloven nu dat Tesla CEO Elon Musk zijn milieuzorgen over Bitcoin opzij zal zetten. Musk heeft namelijk altijd een terugkeer naar BTC in het vooruitzicht gesteld op voorwaarde dat bij het delven van Bitcoin aanzienlijk meer energie uit duurzame bronnen wordt gebruikt. Door het mijnbouwverbod op BTC in China vanaf juni, verschuift de wereldwijde capaciteit voor Bitcoin-mijnbouw merkbaar, ook in de richting van de VS en daar met hernieuwbare energiebronnen. En per slot van rekening schrijft Tesla in zijn kwartaalrapport dat het gelooft in cryptocurrencies op de lange termijn, zowel als investering en als vervanging voor fiat.

Tesla is echter terughoudend over welke cryptocurrencies het in gedachten heeft voor de toekomst. Terugkijkend kijkt het bedrijf hoe zijn eigen investering in BTC tot nu toe heeft geloond met een plus van ongeveer 1 miljard dollar in de boeken. Musk, aan de andere kant, staat bekend als een voorstander van Dogecoin (DOGE) en heeft daar onlangs geholpen de herlancering van de Dogecoin Foundation te pushen. Door zijn eigen bekentenis, bezit Musk ook Ethereum (ETH) privé, naast BTC en DOGE.

Het lijkt dus niet zeker dat Tesla echt Bitcoin bedoelt als het gaat om mogelijk geaccepteerde cryptocurrencies. Verwacht wordt dat ETH in 2022 veel groener wordt door Ethereum 2.0. Dogecoin is meer dan een excentrieke hobby voor Musk. En Bitcoin blijft de toonaangevende munt op de cryptomarkt, die steeds meer voet aan de grond krijgt op de klassieke financiële markten. Musk heeft veel sympathie verloren in de crypto-scene omdat zijn soms grillige verbale berichten op Twitter geacht worden de aandelenkoers te beïnvloeden.

Conclusie: Tesla wakkert nieuwe bitcoin-fantasieën aan

Voorlopig wordt de prijscurve van Bitcoin niet beïnvloed door de plannen van Tesla, die vaag blijven. Maar dit kan abrupt veranderen als officiële overwegingen tastbare werkelijkheid worden. Tesla als symbool voor geavanceerde auto’s en Bitcoin als digitale wereldmunt – velen vinden dat ze gewoon bij elkaar horen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*