Solana (SOL) terug op de rails met nieuwe all-time high

Medio september veroorzaakte een 16 uur durende netwerkstoring problemen voor Solana. Nu is SOL terug op het inhaalspoor met een nieuwe all-time high.

Vroege beleggers in Solana (SOL) zouden in 2021 meer dan gelukkig moeten zijn. Aan het begin van het jaar noteerde Solana nog onder de 2 USD en begin augustus rond de 30 USD. Maar dan begon de SOL aan een indrukwekkende rally en bereikte gisteren (maandag) een nieuw hoogtepunt van US $ 219. Alleen al in de afgelopen week steeg de prijs van Solana met meer dan 30 procent en in de afgelopen 30 dagen met bijna 60 procent. Dit is een voortzetting van de positieve prijssprongen van SOL in september – die medio september abrupt werden onderbroken door een netwerkonderbreking bij Solana die 16 uur duurde.

Maar blijkbaar is het vertrouwen in Solana teruggekeerd. Daar werd een DoS-aanval als schuldige aangewezen voor de stroomstoring en moet een herhaling van een dergelijke situatie worden voorkomen door nieuwe veiligheidsmaatregelen. Ondertussen staat Solana op de 6e plaats in de lijst van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, waarmee het duidelijk Ripple (XRP) heeft ingehaald . Er zijn goede redenen waarom SOL het momentum aan zijn kant heeft:

1. De DeFi (Decentralised Finances) use case, waar Solana zich vanaf het begin op heeft gericht, ontwikkelt zich uitstekend. De gegevens van DeFiLama laten zien hoe zich rond SOL een bloeiend ecosysteem voor DeFi ontwikkelt. Solana scoort hier met snelle slimme contracten tegen lage kosten – precies de factoren waar deFi marktleider Ethereum (ETH) verzwakt en reikhalzend uitkijkt naar de upgrade naar Ethereum 2.0 in 2022. Er is momenteel ongeveer 13,5 miljard dollar in deposito voor het DeFi onder Solana – maar dit is nog steeds slechts iets minder dan een tiende van het bedrag dat is bijgedragen aan Ethereum.

2. Solana heeft zich ook met succes geplaatst in het tweede grote cryptothema van het jaar, NFT’s. In augustus is een zeer succesvol NFT-project van start gegaan met Degenerated Apes, waaruit de technologische pluspunten voor NFT’s onder Solana blijken. Vervolgens lanceerde FTX deze maand een NFF-marktplaats die zich voorlopig richt op niet-fungibele tokens onder Solana. Volgens gegevens van SolAnalysis nadert de marktkapitalisatie van NFT’s onder Solana de 1 miljard dollar, waaruit blijkt dat er nog een andere sterke toepassing van SOL aan het ontstaan is.

Conclusie: Solana op de snelle baan

In 2020 was Solana nog een insidertip, maar sinds de zomer van 2021 is SOL niet meer weg te denken uit de TOP 10 van de belangrijkste cryptocurrencies. De zegetocht is duidelijk weerspiegeld in de prijscurve en SOL heeft – in tegenstelling tot veel andere bekende altcoins – geen moeite gehad om de opwaartse trend van de markt als geheel op te pakken en te versterken. Wanneer u uw voorspellingen voor Solana maakt, houd er dan rekening mee dat de gecombineerde kapitalisatie van Bitcoin en Co. op een recordhoogte van ongeveer 2,7 biljoen US dollar staat en de nieuwe all-time high van Bitcoin (BTC) vorige week heeft gezorgd voor een positief momentum in het algemeen. “The trend is your friend” geldt dus vooral voor Solana, waar de groeicijfers van de NFTS en het DeFi zijn opgeteld.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*