Stellar met geldcorridor van Europa naar Afrika – concurrentie voor Ripple

Stellar (XLM) is bezig met de implementatie van een betalingscorridor van Europa naar Afrika met financiële dienstverlener Flutterwave en de stablecoin USDC. Hiermee gaat Stellar opnieuw de concurrentie aan met Ripple (XRP).

Stellar (XLM) en Ripple (XRP) worden steeds meer concurrenten. De twee projecten zijn verbonden door Jed MacCaleb, die ooit medeoprichter was van Ripple en nu de scepter zwaait bij Stellar. Maar Stellar denkt niet langer aan terughoudendheid als het gaat om het kopiëren van concepten en valt nu rechtstreeks XRP aan op de veelbelovende Afrikaanse markt. Om precies te zijn gaat het om een geldcorridor tussen Europa en Afrika, die de Stellar Foundation aankondigt via een persbericht.

Volgens het persbericht creëert de samenwerkingspartner en financiële dienstverlener Flutterwave een geldcorridor van Europa naar Afrika die gebruik maakt van de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde USDC-stalcoin en technologisch is gebaseerd op het netwerk van Stellar. Er vloeit veel geld naar Afrika vanuit Europa, zowel voor zakelijke als particuliere doeleinden, ook van emigranten. Aangezien het banksysteem in Afrika, op enkele uitzonderingen na, nauwelijks ontwikkeld is, zijn innoverende betaalmethoden zeer populair. Ripple had dit al onderkend en heeft pas onlangs van het versterken van zijn Afrikaanse activiteiten een prioriteit gemaakt.

Maar bij Ripple heeft de inheemse cryptocurrency XRP te lijden onder aanzienlijke prijsschommelingen in zijn brugfunctie en in zijn imago als gevolg van het lopende juridische geschil van vele miljarden dollars dat is aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC). Stellar en USDC, daarentegen, worden beschouwd als rotsvast. Flutterwave brengt connecties in 33 Afrikaanse landen met zich mee, referentieklanten van Booking.com tot Uber en een succesvolle implementatie van wettelijke kaders.

Stellar vs. Ripple – Afrika niet eerste confrontatie

Al in de zomer had de Stellar Foundation de eerste speldenprikken richting Ripple en XRP gezet. Destijds onthield het zich van het ontkennen van berichten dat de Stellar Foundation MoneyGram wilde overnemen. MoneyGram, een financiële dienstverlener gespecialiseerd in grensoverschrijdende overboekingen, was door de intrede van Ripple al geruime tijd een showcase geworden voor XRP als brugvaluta. Pas in maart 2021 kwam er een abrupt einde aan deze liaison, toen MoneyGram zich wegens juridische problemen losmaakte van Ripple.

Conclusie: XLM ruikt een opleving

Stellar (XLM) heeft het de afgelopen maanden rustig gehad, en de rally in de markt als geheel is niet in staat geweest om voort te bouwen op oude all-time highs. Het nieuws over Afrika heeft de prijscurve van XLM een lichte positieve impuls gegeven, en per slot van rekening is USDC nu de op één na belangrijkste stablecoin na Tether (USDT). Om duurzame punten te scoren, zal Stellar echter moeten afwachten of de nieuwe geldcorridor Europa-Afrika ook in de praktijk wordt aanvaard. Ripple, aan de andere kant, zal met argusogen toekijken hoe Stellar schaamteloos uitbreidt naar markten en use cases waar XRP zich eigenlijk als de standaard wilde vestigen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*