Shiba Inu (SHIB) haalt Dogecoin (DOGE) in – wat is er aan de hand?

Aangeprezen als Dogecoin killer, heeft Shiba Inu (SHIB) zelfs DOGE ingehaald in marktkapitalisatie door zijn recente rally. Er zijn verklaringen voor.

De top tien van cryptocurrencies met de grootste kapitalisatie kent vannacht een nieuwe toevoeging: Shiba Inu (SHIB) heeft momenteel een marktkapitalisatie van zo’n 45 miljard US dollar en is daarmee opgeschoven naar de 8e plaats. Dogecoin (DOGE), het token dat Shiba Inu voor zichzelf als tegenstander koos, werd ook gelapt. Met een nieuwe winst van 100 procent in de afgelopen zeven dagen heeft SHIB naadloos zijn uiterst succesvolle start van oktober opgevolgd. Met deze cijfers kunnen zelfs degenen die SHIB en Dogecoin liever afdoen als mememunten en speelgoedvaluta’s, moeilijk voorbij Shiba Inu kijken.

“Smart Money” heeft Shiba Inu voor zichzelf ontdekt

Op Twitter geeft Daniel Khoo van de analytische dienst Nansen een aanwijzing voor het succes van Shiba Inu. Hij is er zeker van dat zogenaamd “smart money” geconcentreerd in SHIB is gestapt en zo de hoge vlucht heeft veroorzaakt. Voor Nansen is smart money cryptokapitaal dat kan worden toegeschreven aan wallets die aantoonbaar hoge winsten hebben gemaakt in de DeFi-sector door liquiditeit te verschaffen. In het geval van Shiba Inu zijn er slechts 67 adressen die de voorbije 30 dagen grote investeringen hebben gedaan in SHIB.

Deze vaststelling wordt ook ondersteund door cijfers van de blockchain. Volgens dit zijn het grote transacties van walvissen die de prijs van Shiba Inu’s opdrijven. Dit wordt geëvenaard door het feit dat ruim tweederde van de handel in SHIB plaatsvindt op gedecentraliseerde cryptobeurzen en slechts ongeveer 13 procent op gecentraliseerde handelsplatformen. Met de lancering van ShibaSwap als het centrum van het ecosysteem van Shiba Inu in juli, was de beoogde komst van SHIB als onafhankelijke speler op het DeFi begonnen.

Zelfs China is enthousiast over Shiba Inu

Een derde bewijsstuk draagt ook bij tot het begrijpen van de prijsexplosie van de Shiba Inu. Google Trends, een instrument om te analyseren waar mensen op het web naar zoeken, laat zien dat SHIB niet alleen in de VS, maar ook in China recordhoogten heeft bereikt. Daar heeft de leiding in Peking de handel met buitenlandse cryptocurrencies strafrechtelijk gereguleerd. Maar cryptokapitaal is nog steeds op grote schaal aanwezig en zou een kandidaat kunnen hebben ontdekt in SHIB, dat met veel kapitaal wordt verhandeld via gedecentraliseerde platforms. Daar is registratie met een duidelijke naam meestal niet nodig.

Conclusie Shiba Inu heeft het momentum – Dogecoin hijgt achter

Op donderdagochtend lijkt het erop dat de aanhangers van Dogecoin nu ook in het offensief gaan en dat DOGE prijssteun vindt. Het Dogecoin-leger wil niet zo gemakkelijk zijn nederlaag toegeven. Anderzijds is het nog steeds zo dat Shiba Inu wordt ondersteund door DeFi, een concrete en potentieel winstgevende toepassing, terwijl Dogecoin tot dusver alleen in geïsoleerde gevallen als betaalmiddel is gebruikt. Er zijn veel aanwijzingen dat er een wisseling van de wacht aan de gang is tussen de twee bekendste munten die een lieve Shiba als symbool gebruiken, SHIB en DOGE.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*