Ripple: Institutioneel gebruik van XRP op recordhoogte

Ripple pakt positief uit in zijn laatste kwartaalrapport. Het gebruik van XRP door institutionele klanten is aanzienlijk toegenomen en de schikking met Jed McCaleb is afgerond.

Elk kwartaal dient Ripple vrijwillig een rapport in over zijn eigen zaken en de algemene toestand van de crypto-industrie. Voor het derde kwartaal van 2021 heeft Ripple goed nieuws, vooral op het gebied van XRP. Nooit eerder was XRP zo gewild als brugvaluta voor institutionele klanten in US dollar-termen, aldus het paper. Het gebruik van XRP door ODL (on-demand liquidity) is “ongekend” toegenomen en is nu goed voor 25 procent van alle transacties in RippleNet. Passend, Ripple verkocht 492 miljoen dollar aan XRP via ODL in het derde kwartaal van 2021, een stijging van iets meer dan 210 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021.

Of de nieuwe XRP-corridor in Japan hier al tot uiting komt of dat andere partners steeds meer op XRP inzetten, laat Ripple in het midden, net als de absolute cijfers voor XRP in ODL in het dagelijks gebruik. Ripple meldt een tweede positieve ontwikkeling nogal summier. In september werd de laatste XRP-overdracht gedaan aan de gepensioneerde mede-oprichter Jed MacCaleb. Hiermee is het hoofdstuk Jed McCaleb en Ripple waarschijnlijk gesloten. De massale XRP-afrekeningen die McCaleb in de loop der jaren ontving, hadden beleggers herhaaldelijk doen speculeren of het huidige hoofd van Stellar (XLM) met zijn XRP de prijscurve van Ripple niet zou kunnen beïnvloeden.

Rechtszaak tegen SEC: Ripple verwacht niet dat rechtszaak begin 2022 eindigt

Het andere grote onderwerp dat beleggers beweegt, heet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) versus Ripple. Hier merkt het cryptobedrijf nu met een positieve ondertoon op dat de rechtbank de afsluiting van de bewijszittingen heeft gepland voor medio januari 2022. Dit is later dan velen hadden verwacht, maar aan de andere kant heeft Ripple recentelijk etappe-overwinningen geboekt in het proces. De toegenomen bereidheid om geduldig te blijven is dus begrijpelijk.

Ripple ecosysteem groeit

Wat de cryptomarkten betreft, wijst Ripple op drie gebieden waar vooruitgang is geboekt. Op het gebied van de NFT’s zijn de eerste projecten met succes van start gegaan en ook het NFT Creator Fund, gevuld met 250 miljoen US dollar, bewijst zijn nut. Hiermee wil Ripple de voordelen van zijn netwerk (lage kosten en hoge veiligheid) tastbaar maken voor de NFT-scene.

Ripple wijst er ook op dat XP als een “verpakt token” langzaam aan het aankomen is in het DeFi segment, momenteel voornamelijk via de Binance Smart Chain. Project Flare, dat sinds juni nieuwe mogelijkheden voor XRP in DeFi moest openen, wordt gemeld: Sinds september is daar een testnet in bedrijf. Hoewel er nog geen nieuwe lanceerdatum is voor Flare, hoopt Ripple waarschijnlijk op duidelijke impulsen voor XRP vanuit dit project.

De derde reden voor een zelfverzekerd Ripple is Bhutan, waar een proefproject voor een door de overheid gesteunde digitale munt (CBDC) van start gaat en Ripple als technologische basis dient. Ripple is deze use case al maanden intensief aan het promoten en heeft nu een showcase project.

Conclusie: Ripple ziet zichzelf stijgen – maar XRP stagneert

Nu, niet verrassend, heeft Ripple zich elk kwartaal opnieuw positief uitgelaten over zijn prominente positie in de crypto-industrie en XRP. Maar de gegevens over XRP in institutioneel gebruik komen eigenlijk onverwacht goed binnen, en als deze trend zich voortzet, kan Ripple een adem van de ochtendlucht hebben in zijn oorsprongsconcept brugvaluta XRP. Bovendien lijkt het intensieve lobbyen (NFT, DeFi, CBDC) op andere gebieden langzaam zijn vruchten af te werpen voor Ripple. Op dit moment wil de markt echter niet echt vertrouwen op het totaalpakket van Ripple en blijft XRP watertrappelen op niveaus rond 1,10 Amerikaanse dollar. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de bezorgdheid dat Ripple’s duel met de SEC niet zo soepel zal eindigen als optimisten hopen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*