Facebook plan Metaverse laat MANA en SAND stijgen

Facebook heeft zijn plannen onthuld voor een virtuele wereld genaamd Metaverse. Dit stuurde de vergelijkbare cryptoprojecten Decentraland (MANA) en Sandbox (SAND) naar nieuwe all-time highs.

Het meest ambitieuze project van Facebook heet nu Metaverse. De blauwe reus wil met man en macht zijn visie doordrukken van een virtuele online wereld voor activiteiten van bijna elke soort. Deze inzet van Facebook op de toekomst heeft de belangstelling voor cryptoprojecten die zich al richten op virtuele werelden op basis van blockchains abrupt doen toenemen. Decentraland (MANA) won maar liefst 100 procent tijdens het weekend en wordt momenteel verhandeld op een all-time high van 2,70 US dollar na lichte prijscorrecties. Sandbox (SAND) profiteerde ook aanzienlijk van de Facebook metaverse en bereikte zondag een nieuwe all-time high van ruim boven de 2 US dollar, met een tussentijdse winst van meer dan 50 procent.

Interessant is dat het DeFi platform Zerion al geruime tijd dergelijke altcoins verzamelt onder een index genaamd Metaverse en het heeft ook 37 procent gewonnen in de afgelopen zeven dagen. Daar staan bijvoorbeeld ook Axie Infinity (AXS) en Illuvium (ILV) genoteerd, die ook versies zijn van virtuele werelden in de cryptosector.

Facebook’s Metaverse – welke rol speelt de crypto-industrie?

Facebook noemde NFT’s expliciet tijdens de presentatie van Metaverse, zogenaamde non-fungible tokens zijn het toponderwerp geworden in het cryptojaar 2021. Als onveranderlijke en unieke tokens documenteren zij niet alleen speciale uitrustingen of privé-eigendommen in bijvoorbeeld virtuele werelden. Facebook ziet daarom de noodzaak in om dit concept ook voor Metaverse te kopiëren.

Facebook heeft tot dusver gezwegen over de vraag welke betaalmiddelen voor Metaverse zullen worden gebruikt. Facebooks eigen cryptocurrency Diem lijkt in de ijskast te staan, maar de zelfontwikkelde wallet Novi is al wel compatibel gemaakt met gevestigde stablecoins. Voorlopig blijft het dus open of Facebook een nieuwe poging zal doen om eigen betaalmiddelen voor Metaverse te introduceren of dat er hier directe aanknopingspunten met de crypto-industrie zullen zijn.

De derde spannende vraag is of reeds bestaande cryptoprojecten proberen Facebooks aanpak te imiteren door de Metaverse te optimaliseren voor een 3-D computerbril. Deze vergen zelf veel hardwarecapaciteit en de datastromen die moeten worden doorgegeven, zouden blockchain-oplossingen kunnen breken.

Conclusie: Blockchain games zijn blij met Metaverse

Decentraland, als pionier van open blockchain games, liep vooruit op veel van de ideeën die nu haperen in Metaverse, terwijl het tegelijkertijd zelf inspiratie putte uit computerspellen als The Sims of Second Life. Sandbox kwam jaren later, maar heeft ook een breed scala aan spelers aangetrokken. Axie Infinity is sowieso een van de beursterretjes in 2021 en snelde al van de ene all-time high naar de volgende voordat Metaverse werd aangekondigd.

Voorlopig is Metaverse slechts een onderneming van Facebook en partners. Of dit zal leiden tot concurrentie met de bekende cryptoprojecten of dat er verbanden zullen ontstaan, is een vraag voor de toekomst. Om dit in perspectief te plaatsen, een vergelijking van cijfers: Facebook wil alleen al dit jaar 10 miljard US dollar investeren in Metaverse en snel 10.000 nieuwe banen creëren in de EU. De Metaverse Index van de crypto-industrie met momenteel 14 altcoins omvat AXS, MANA en SAND, drie tokens uit de top 100 van de belangrijkste cryptocurrencies, die samen al een marktkapitalisatie hebben van bijna 15 miljard Amerikaanse dollar.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*