Ripple: mede-oprichter Jed McCaleb heeft bijna al zijn XRP-reserves verkocht

De netelige kwestie van de XRP-reserves van Ripple-medeoprichter Jed McCaleb loopt ten einde. Als hij in het huidige tempo XRP blijft verkopen, zal zijn eens zo uitpuilende portemonnee ten laatste tegen half juli eindelijk leeg zijn.

Ripple (XRP) gaat al jaren gepaard met de discussie of de verkoop van mede-oprichter Jed McCaleb de prijscurve kan beïnvloeden. Immers, met zijn vertrek bij Ripple in 2013 had McCaleb zich verzekerd van de toewijzing van 12 procent van alle XRP, in totaal 9,5 miljard XRP. Sindsdien regelt een contract dat McCaleb slechts een bepaalde hoeveelheid XRP per dag mag verkopen, wat overeenkomt met een maximum van 1,5 procent van het dagelijkse volume van de volledige wereldwijde handel met XRP.

Daarom kijken veel XRP-experts regelmatig naar de berekeningen van de website “Jed Balance“, die in realtime aftelt hoeveel reserves McCaleb nog aanhoudt en in welk tempo hij ze op de markt brengt. En zie: McCaleb heeft momenteel iets van 74 miljoen XRP (hier is zijn wallet) en hij heeft onlangs elke dag een goede 7,3 miljoen XRP verkocht. Als hij dit ritme aanhoudt, zal de “geldmachine” op 10 juli stoppen. Als de gemiddelde waarden van de laatste maand of het laatste kwartaal worden gebruikt, zal het wachten van McCaleb op nul XRP worden uitgesteld tot half tot eind juli.

Op Twitter denkt één gebruiker zelfs dat McCaleb zijn XRP-verkopen al volgende week definitief zal beëindigen. Aangezien zijn limiet voor dagelijkse XRP-transacties wekelijks wordt berekend op basis van de afgelopen zeven dagen van wereldwijde handel, zou een dergelijk scenario ook binnen het bereik van de mogelijkheid liggen, maar wordt het nog niet ondersteund door feiten. Hoe dan ook, er is niets dat erop wijst dat McCaleb nog steeds geïnteresseerd is in het aanhouden van een reserve in XRP. Hij heeft altijd beweerd Ripple en XRP niet te willen schaden en heeft zich – voor zover bekend – scrupuleus aan de onderhandelde regels gehouden.

Ook de stelling dat de verkoop van McCaleb een impact zou hebben op de prijscurve van XRP is bij nadere analyse nooit waar gebleken. Een opmerking hier: McCaleb was niet onder de indruk van ups en downs in XRP over de lange periodes, maar gooide – bij kortere pauzes – bijna altijd zijn dagelijkse limiet op de markt. De 47-jarige geeft sowieso geen publiekelijk commentaar meer op Ripple en concentreert zich in plaats daarvan op zijn werk bij Stellar (XLM). McCaleb lanceerde deze altcoin ook als mede-oprichter en wordt momenteel vermeld als “chief architect” in de Stellar Foundation.

Conclusie: De McCaleb afdeling van Ripple staat op het punt te sluiten

Het fortuin van McCaleb wordt geschat op 20 miljard dollar en zijn XRP-verkopen hebben daar miljarden aan bijgedragen. Zijn afscheidingsovereenkomst van Ripple zal waarschijnlijk de cryptogeschiedenis ingaan als een van de meest lucratieve ooit. McCaleb bekijkt het drama rond XRP misschien vanaf de zijlijn vanwege de lopende procedures met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission; in elk geval kwam hij niet voor op de lijst van degenen die persoonlijk worden aangeklaagd. XRP-beleggers die McCaleb uitschelden tijdens zwakke koersprestaties, zullen in juli waarschijnlijk zonder excuses komen te zitten. Dat XRP plotseling zou stijgen zonder de verkoop van McCaleb is om vele redenen niet te verwachten.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*