Ripple verkoopt aandelen in MoneyGram – partnerschap blijft bestaan

De toetreding van Ripple tot MoneyGram ter versterking van XRP in de zomer van 2019 was controversieel. Financieel gezien realiseert Ripple nu tenminste miljoenen winst door de verkoop van de aandelen van MoneyGram. De samenwerking moet echter wel duren.

Ripple (XRP) staat momenteel in de krantenkoppen vanwege prijswinsten en een aankomende airdrop van Spark. Veel experts blijven echter goed kijken naar wat er achter de schermen bij Ripple gebeurt. En er is nogal opmerkelijk nieuws te melden: als Ripple zijn aandeel in MoneyGram begint af te stoten. Dit blijkt uit een verplichte aankondiging aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en is explosief. Om dit te begrijpen is een beetje wiskunde en een herziening van de samenwerking tussen Ripple en MoneyGram noodzakelijk.

Het verhaal van Ripple en MoneyGram

In de zomer van 2019 kocht Ripple de financiële dienstverlener MoneyGram in voor 50 miljoen dollar. Het doel van Ripple was dat MoneyGram XRP zou gebruiken als overbruggingsvaluta voor internationale overschrijvingen en zo het XRP-concept in de praktijk zou bewijzen. Ondertussen had MoneyGram op dat moment grote financiële problemen en was ze blij met de betrokkenheid van Ripple. Op dat moment lag de koers van MoneyGram onder de 2 US dollar en was Ripple bereid een premie van ongeveer 180 procent, ofwel 4,10 US dollar, te betalen. We hebben ook op video opgenomen waarom de deal niet noodzakelijkerwijs een win-win situatie was:

Ondertussen staat MoneyGram genoteerd op iets minder dan 7,50 dollar en wil Ripple verkopen. Ripple heeft of zal tot 4 miljoen van zijn MoneyGram-aandelen in contanten omzetten en verwijst volgens een woordvoerder naar de motivatie om winst te maken. Ripple had vóór de verkoopplannen ruim 6,2 miljoen aandelen in MoneyGram en heeft ook het contractueel overeengekomen recht om tot 5,9 miljoen meer te kopen. In dit opzicht klinkt het niet onredelijk voor Ripple om te zeggen dat de huidige transacties niet betekenen dat MoneyGram het bedrijf de rug toekeert.

Maar er is nog een heel belangrijk detail: Ripple maakt nu, ruw berekend, een winst van 15 miljoen dollar met een blok aandelen van MoneyGram. Maar de substantiële bonusbetalingen in XRP, die Ripple elk kwartaal aan MoneyGram uitkeert, zijn hier niet bij inbegrepen. Deze bedragen nu tenminste 25 miljoen dollar. In gewone taal: Volgens alle beschikbare informatie blijft MoneyGram een subsidiebedrijf voor Ripple. MoneyGram heeft tot nu toe geen commentaar willen geven op de situatie.

Conclusie: creatief boekhouden bij Ripple?

Het is te horen dat Ripple en MoneyGram hun partnerschap al hebben verlengd tot juli 2023. En om eerlijk te zijn: Ripple’s hoop op financiële winst lijkt onwaarschijnlijk. In plaats daarvan zal het waarschijnlijk blijven gaan over MoneyGram, een referentiegebruiker van XRP uit de financiële industrie. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat Ripple en MoneyGram hun nauwe banden nog transparanter zullen presenteren en uitleggen. In ieder geval staan de financiële risico’s van de samenwerking duidelijk aan de kant van Ripple.

Nou, en XRP? blijft handel drijven met meer dan 0,50 dollar, waardoor de hoop wordt gewekt om twee jaar van zwakte achter zich te laten. Op 12 december moet de datum van Spark’s airdrop worden aangegeven – daarna wordt duidelijk of de comeback van XRP duurzaam is of dat er een luchtbel zal barsten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*