Ripple (XRP): Crypto-advocaat Deaton legt voortgang rechtszaak met SEC uit

Ripple (XRP) deed het vorige week niet zo goed en daalde met ongeveer 7 procent. Maar uitspraken van crypto-advocaat John Deaton zijn bemoedigend. Hij is ontspannen over de voortzetting van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC.

Nieuws over Ripple en XRP: Beleggers in de op drie na belangrijkste wereldwijde cryptocurrency naar marktkapitalisatie hebben altijd het schijnbaar eindeloze juridische geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in hun achterhoofd. Crypto-advocaat John Deaton nam dit onder de loep in het nieuwste CryptoLawTv-programma. Hij zegt dat zelfs als Ripple medio 2024 nog steeds een boete krijgt, de boete waarschijnlijk aanzienlijk lager zal zijn dan soms werd gevreesd. Ripple zal zich moeten verantwoorden voor het verkopen van XRP aan institutionele beleggers.

De aankomende rechtszaak in 2024 is een gevolg van de eerste rechtsstrijd tussen Ripple en de SEC over XRP, waarin het cryptobedrijf in juli een belangrijke gedeeltelijke overwinning kon vieren. Rechter Analisa Torres bepaalde in de zomer echter ook dat XRP-verkopen ter waarde van ongeveer 750 miljoen dollar in een aparte rechtszaak moeten worden onderzocht. Deaton legt nu uit dat aangezien 95 procent van de verkopen van Ripple in kwestie buiten de VS plaatsvond, de SEC de hoogte van de boetes en compensatiebetalingen maar zeer beperkt zal kunnen beargumenteren. Ook belangrijk: rechter Torres heeft nu een beschikking gegeven over het tijdschema. De SEC moet dus voor 13 maart 2024 beslissen wat ze precies van Ripple wil voor de XRP-verkopen aan institutionele beleggers. Deaton verwacht een uitspraak tegen juli 2024.

Elders was het vals nieuws over XRP dat beleggers wakker schudde. Aan het begin van de week deed een screenshot de ronde waarin werd gesuggereerd dat vermogensbeheerder BlackRock de autorisatie van een XRP ETF had ingediend. Het vooruitzicht van Bitcoin ETF’s in de VS voedt al weken het optimisme op de cryptomarkten. Het vermeende nieuws over een ETF voor XRP veroorzaakte een abrupte koerssprong. Beleggers gokten op margehandel met XRP – en verloren vele miljoenen Amerikaanse dollars toen het hele verhaal nep bleek te zijn.

Conclusie: Ripple en XRP kunnen zich niet ontdoen van hun verleden

Van de 20 grootste cryptocurrencies is XRP de wekelijkse verliezer met een daling van 7 procent. De procesrisico’s van Ripple tegen de SEC spelen hier een rol, en het valse nieuws over een XRP ETF heeft waarschijnlijk ook het enthousiasme van beleggers bedorven.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*