Ripple (XRP) ecosysteem rapporteert sterk Q2 ondanks SEC-procedure

Het Ripple (XRP) ecosysteem heeft groei gezien in Q2 2023, ondanks de aanhoudende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vooral NFT’s dragen bij aan de positieve trend.

De hoop voor Ripple (XRP) is tot nu toe niet uitgekomen om juridische duidelijkheid te krijgen over zijn status in de VS met een uitspraak in de zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De uitspraak in de zaak Ripple vs. SEC, die algemeen werd verwacht in juni, lijkt zelfs te kunnen worden uitgesteld tot de herfst. Maar het XRP-ecosysteem trotseert de onzekerheden en heeft in het tweede kwartaal groei laten zien, zoals analistenbureau Messari opmerkt in een recent rapport.

Vergeleken met vorig jaar is de marktkapitalisatie van Ripple met 42,5 procent gestegen en staat nu op iets minder dan 25 miljard US dollar. Dit betekent dat XRP nummer 6 blijft van de meest gekapitaliseerde wereldwijde cryptocurrencies. In Q1 2023 was de marktkapitalisatie van XRP echter nog net geen 28 miljard US dollar, dus van kwartaal tot kwartaal heeft Ripple een daling van ruim 10 procent gezien.

Wat opvalt in het ecosysteem van Ripple is dat de NFT-divisie op stoom komt. In november 2022 is er een aparte standaard voor NFT’s vastgesteld, waardoor er allerlei toepassingen mogelijk zijn. Inmiddels worden er gemiddeld 15.500 NFT-transacties per dag geteld op XRP, wat een stijging is van bijna 13 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Het aantal NFT’s dat dagelijks wordt gegenereerd is ook gestegen naar 5.600 en kan worden gezien als een succes voor het Ripple NFT-promotieprogramma.

De analisten van Messari zijn ook positief over de voortgang in het ontwikkelingswerk voor XRP sidechains. Met Coreum en Root Network zijn er al twee projecten live die naar verwachting het ecosysteem van Ripple duurzaam zullen uitbreiden. Ook de verdere stijging van het aantal XRP-adressen (+31,8 procent ten opzichte van Q2 2022) spreekt voor een aantrekkelijk ecosysteem.

Conclusie: Ripple en XRP houden stand ondanks klacht SEC

Toen de rechtszaak van de SEC tegen Ripple en XRP in december 2020 de mammoetprocedure in gang zette die tot op de dag van vandaag voortduurt, classificeerden meer dan een paar waarnemers dit als een doodsteek voor het ecosysteem. Ripple slaagt er echter in om los van het juridische geschil technologische vooruitgang te boeken. Dit werpt zijn vruchten af voor XRP in het NFT-segment en meer en meer in Decentrale Financiën (DeFi) projecten. Als de uitspraak in de SEC-zaak positief is voor Ripple, lijkt de basis voor een bloeiend XRP-ecosysteem al gelegd.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*