Ripple (XRP): eigen NFT-standaard gelanceerd en stablecoin Stasis Euro geïntegreerd

Ripple (XRP) breidt zijn ecosysteem uit: Deze week heeft het zijn eigen standaard voor NFT’s vrijgegeven en onafhankelijk de stablecoin Stasis Euro (EURS) bruikbaar gemaakt.

Wie in 2022 voor het eerst aan Ripple (XRP) denkt in termen van de lopende juridische procedure met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft vanuit het perspectief van vandaag zeker gelijk. Maar er is ook nieuws over Ripple dat niet draait om procesrisico’s en juridische strategieën, maar zich richt op het XRP-ecosysteem. Hier zijn deze week twee opmerkelijke doorbraken gemeld. De eerste was de lancering van een Ripple-stand voor NFT’s op maandag. Ripple CTO David Schwartz kondigde via Twitter de lancering aan van XLS-20 als standaard voor NFT’s op het XRP mainnet en CEO Brad Garlinghouse juichte over een “ongelooflijke mijlpaal”.

Slechts een dag later was het de stablecoin Stasis Euro (EURS) die een bericht verstuurde waarin werd aangekondigd dat het zijn integratie in het XRP-ecosysteem had voltooid. EURS beschrijft zichzelf als ‘s werelds meest gekapitaliseerde stablecoin die niet is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Stasis Euro volgt de euro en heeft volgens gegevens van CoinMarketCap met dit concept al een marktkapitalisatie van een goede 120 miljoen euro bereikt. Tot nu toe was EURS alleen beschikbaar in het Ethereum (ETH) ecosysteem. Nu moet Stasis Euro ook de DeFi divisie van Ripple verrijken en helpen om deze geschikt te maken voor use cases in Web3.

Hier zouden de XRP NFT’s ook toepassingen moeten vinden. Met zijn 250 miljoen US dollar NFT fonds heeft Ripple recentelijk projecten gepromoot die NFT’s slechts marginaal combineren met digitale kunst en zich in plaats daarvan richten op toepassingen zoals tickets voor online evenementen of het bouwen van bruggen naar professionele sporten. Hoofdontwikkelaar Schwartz schrijft dat de XLS-20 tokens het vooral voor externe projecten gemakkelijk zouden maken om met Ripple te dokken en dan te profiteren van lage vergoedingen en een stabiel netwerk.

Conclusie: het ecosysteem van XRP groeit op belangrijke plaatsen

Wat Ripple tegenwoordig als vooruitgang ziet, is geen kleinigheid. De NFT-ruimte werd tot nu toe gedomineerd door Ethereum en Solana (SOL), en hier hoopt Ripple een inhaalslag te maken met innovatieve benaderingen. De technologische voorwaarden hiervoor lijken aanwezig te zijn met XLS-20. Stablecoins zijn ook een must in brede ecosystemen; Stasis Euro (EURS) neemt een interessante niche in en heeft zeker potentieel in interactie met XRP. Maar zoals in het begin vermeld, blijft al het positieve nieuws over de verdere ontwikkeling van Ripple’s XRP ecosysteem overschaduwd worden door de rechtszaak in de VS, die niet alleen plannen in Noord-Amerika blokkeert, maar ook de bereidheid vermindert om op XRP gebaseerde projecten elders door te zetten.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*