Ripple (XRP) en Bitcoin geaccepteerd als betaling voor tweedehands auto’s in Japan

Ripple (XRP) kan in de toekomst als betaalmiddel worden gebruikt bij de handel in tweedehands auto’s tussen Japan en Afrika. Internationale agenten van SBI Group voegen ook Bitcoin (BTC) toe aan de lijst van geaccepteerde cryptocurrencies.

Ripple (XRP) krijgt een concrete use case als internationaal betaalmiddel in de handel in tweedehands auto’s tussen Japan en Afrika. Dit werd aangekondigd door SBI Motor Japan via een persbericht. Om grensoverschrijdende e-commerce tot een realiteit te maken, zijn ook SBI Africa en haar eigen cryptobeurs SBI VC Trade aan boord. Dit betekent dat drie dochterondernemingen van het SBI-concern verantwoordelijk zijn voor het bedrijfsmodel. Volgens eigen zeggen is de SBI Group de grootste externe aandeelhouder van Ripple en heeft zij naast haar kernactiviteit financiële dienstverlening ook diverse andere bedrijfssectoren in haar portefeuille.

Naast XRP als cryptocurrency van Ripple zal in de toekomst ook Bitcoin (BTC) worden geaccepteerd voor de tweedehands auto’s die vanuit Japan naar Afrika worden verscheept. Volgens de website van SBI Motor Japan worden ruim tien Afrikaanse landen bediend. SBI Motor Japan behandelt ongeveer 5.000 auto’s per jaar. De stap naar XRP en Bitcoin wordt gerechtvaardigd door de stijgende acceptatie van cryptocurrencies in Afrika en het feit dat meer dan 1 miljard mensen op het continent geen traditionele bankrekening hebben.

De vertegenwoordigers van de SBI benadrukken dat zij veel aandacht besteden aan de naleving van de wetten tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. In de toekomst willen ze naast Ripple’s XRP en Bitcoin ook andere cryptocurrencies integreren in de betaalcorridor. Volgens SBI is dit de eerste keer in Japan dat e-commerceondernemingen cryptocurrencies hebben geaccepteerd als grensoverschrijdend betaalmiddel. Over vergoedingen en andere details werden aanvankelijk geen nadere bijzonderheden verstrekt.

Voor Ripple zou het nieuws over XRP in grensoverschrijdend praktisch gebruik goed moeten vallen. In de VS is Ripple namelijk verwikkeld in een slepende juridische strijd met de Securities and Exchange Commission, waarin het betoogt dat XRP, als typische cryptocurrency, op gelijke voet moet worden gesteld met Bitcoin en Ethereum (ETH) en dus moet worden vrijgesteld van regulering door de SEC. Terwijl XRP anders door Ripple wordt aangeprezen als een brugvaluta in internationale transfers tussen banken en financiële dienstverleners, heeft het huidige Japan-Afrika voorbeeld betrekking op particulieren en kleine handelaars.

Conclusie: Ripple groeit internationaal – VS-proces nog steeds in het ongewisse

Ripple CEO Brad Garlinghouse had onlangs een recordjaar in 2021 gemeld en een uitstekende start van het boekjaar 2022 voor XRP. Maar in Noord-Amerika is XRP zo goed als bevroren en een beslissing over de legale status van de cryptocurrency in de VS wordt in het beste geval verwacht voor eind 2022. Dus de inzet van de Japanse SBI Group voor XRP – ook al is dat niet verrassend vanwege de langdurige banden – is op zijn minst een signaal dat XRP nog lang niet dood geschreven is.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*