Ripple (XRP): Enorm feest met 75.000 gasten in New York

Half juli wist Ripple grotendeels te zegevieren in het juridische geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over XRP. Dit werd naar behoren gevierd met 75.000 bezoekers in New York, waarmee de cohesie van de gemeenschap werd aangetoond.

Ripple (XRP) trakteerde zichzelf op een groot feest in New York na zijn belangrijke succes in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 75.000 mensen verzamelden zich op het evenement, zoals gemeld door John Deaton, voorvechter van XRP-beleggers, op X (voorheen Twitter). Ripple CEO Brad Garlinghouse benadrukte in zijn toespraak dat de SEC terecht was getart. Hij vergeleek Ripple met een David die Goliath wist te verslaan.

Ripple had rockster Lenny Kravitz uitgenodigd als muzikale stergast. Daarmee was ook de toon gezet dat de avond in New York een feestelijke zou worden. Garlinghouse gaf daarom geen commentaar op mogelijke plannen om Ripple in de nabije toekomst naar de beurs te brengen. Garlinghouse maakte de annulering van de overname door Fortress Trust al voor het feest bekend.

Achter de schermen is de SEC echter waarschijnlijk het belangrijkste onderwerp gebleven. De autoriteit wil in een beroepsprocedure bereiken dat XRP toch als effect wordt geclassificeerd. De SEC is ook geïnteresseerd om de XRP-zaak te kunnen leiden tegen andere altcoins zoals Solana (SOL) en Cardano (ADA). Ripple weegt zich in een sterke positie na de eerste uitspraak – maar de SEC maakt ook duidelijk, bijvoorbeeld door beslissingen tegen de snelle introductie van Bitcoin ETF’s, dat het extreem kritisch is op de crypto-industrie. Zo werd de hit “‘It Ain’t Over ’til It’s Over” van Lenny Kravitz een symbool, wat zich vertaalt als “It ain’t over ’til it’s over” en in zekere zin de juridische strijd van Ripple weerspiegelt.

Conclusie: Ripple en XRP zijn zeker van de overwinning

Vergeet de SEC – voor de managers van Ripple en de investeerders in XRP heeft dit misschien gewerkt voor één avond in New York. Maar realistisch gezien zou het nalatig zijn om de SEC nu te vergeten. De SEC weet dat het heel moeilijk wordt om de crypto-industrie te reguleren als XRP een vrijbrief krijgt. We blijven verslag doen van het geschil tussen de SEC en Ripple, waarin momenteel schriftelijk wordt geworsteld met juridische details. Volgens de informatie tot nu toe zullen vertegenwoordigers van Ripple en de SEC elkaar waarschijnlijk pas in het voorjaar van 2024 weer persoonlijk ontmoeten in de rechtszaal.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*