Ripple: XRP in trek als nooit tevoren in de financiële wereld, stijging van 45 procent in het laatste kwartaal van 2021

Ripple ziet XRP in een sterk stijgende lijn in zijn belang voor klanten uit de financiële wereld. In het vierde kwartaal van 2021 was er een stijging van 45 procent in vergelijking met het derde kwartaal.

Bij de waardering van Ripple (XRP) is een doorslaggevend criterium hoe de eigen altcoin presteert in zijn oorspronkelijke toepassingsgebied als een brugvaluta voor banken en financiële dienstverleners. Ripple had hier al een recordvraag naar XRP gemeld in Q3 2021 en ziet deze ontwikkeling opnieuw bevestigd door recordcijfers in Q4 2021. Ripple’s laatste kwartaalrapport toont een stijging van 45 procent in ODL (on-demand liquidity) voor XRP. Via ODL biedt Ripple liquiditeit aan klanten uit de financiële wereld met XRP als brugvaluta om snel en goedkoop internationale geldtransfers te organiseren.

Volgens Ripple werd in het kader van ODL in het laatste kwartaal van 2021 goed 1 miljard USD aan XRP verkocht, en in het derde kwartaal van 2021 432 miljoen USD. De snelle ontwikkeling leidde er dan ook toe dat Ripple zelf voor 322 miljoen dollar aan XRP terugkocht van secundaire markten. Als deze cijfers worden gecombineerd, komt het neer op een stijging van 45 procent in de verkoop van XRP door Ripple. De trend suggereert dat XRP ook in de toekomst tegen marktprijzen zal worden teruggekocht, aldus Ripple.

Het past in dit positieve beeld voor XRP als brugvaluta dat Ripple nu wereldwijd meer dan 20 markten telt waarin ODL gebruikt kan worden. Het aantal transacties via ODL is in 2021 verdubbeld – ook al is Ripple zijn voormalige belangrijkste samenwerkingspartner Moneygram kwijtgeraakt. In zijn kwartaalrapport steekt Ripple de “tegenwind” die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) creëert door zijn rechtszaak over XRP niet onder stoelen of banken. Het bedrijf vindt nog steeds dat het oneerlijk wordt behandeld. Recentelijk heeft Ripple enkele kleine overwinningen behaald in de rechtszaak, maar tegelijkertijd moet het accepteren dat de procedure en daarmee een vonnis verder zal worden vertraagd als gevolg van Corona.

Afgezien van ODL en de juridische strijd met de SEC, trekt Ripple een door en door positieve conclusie voor het cryptojaar 2021. Zoals enkele dagen geleden in Ripple’s algemene overzicht van 2021, legt het de nadruk op de trending topics van NFT’s, sovereign digital currencies (CBDC’s) en DeFi, waarin het zichzelf goed gepositioneerd ziet en waarvan het een positief momentum verwacht.

Conclusie: Ripple ziet momentum voor XRP, maar prijscurve in negatief gebied

De kwartaalrapporten van Ripple zijn vrijwillig van aard en niet zo volledig als analisten zouden willen. Maar het is redelijk om aan te nemen dat Ripple inderdaad het toenemende gebruik van ODL met XRP voelt, met dagelijkse volumes voor gebruik die in absolute termen ontbreken. De belangrijkste reden voor de teleurstellende prijscurve van XRP zal waarschijnlijk het zwaard van Damocles blijven, SEC. Sinds het begin van het jaar heeft XRP ongeveer 25 procent aan waarde verloren en is teruggevallen naar het niveau van de zomer van 2021. Zelfs het positieve nieuws voor XRP in praktisch gebruik kon dit niet veranderen. Een vollediger beeld voor XRP zal waarschijnlijk pas weer ontstaan als duidelijk wordt hoe het proces tussen SEC en Ripple zal uitpakken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*