Cryptomarkt toont comebacktrend met Solana (SOL) en Ethereum (ETH)

Januari kwam aan het begin van 2022 met rode cijfers voor de cryptomarkt. Vanaf februari zijn er tekenen van een herstel, waarbij Solana (SOL) en Ethereum (ETH) het meest profiteren.

Beleggers in Bitcoin en Co. hebben weinig goed nieuws ervaren sinds Nieuwjaarsdag, waarbij de top 20 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies consequent prijsverliezen hebben geleden op niveaus van 20 procent en meer. Maar de eerste handelsdagen van februari laten in ieder geval een tendens zien dat de markten weer voet aan de grond krijgen. Bitcoin als leidende munt noteerde een plus van bijna 4 procent. Ethereum (ETH) en Solana (SOL) wisten zelfs nog significanter te scoren en werden respectievelijk 12 en 14 procent positief. Analisten plaatsen de ontwikkeling in relatie tot de aandelenmarkten en het monetaire beleid van de VS.

Want ook de Amerikaanse aandelenmarkten presteerden in januari 2022 even slecht als in 2009, toen de wereldwijde financiële crisis het sentiment overheerste, merkt de Financial Times bijvoorbeeld op. De S&P 500-index, bijvoorbeeld, daalde in januari met 5,3 procent en kon pas in de afgelopen dagen weer positief worden. Wat de mondiale politieke situatie betreft, drukken de bezorgdheid over een oorlog in Oekraïne en de hoge energieprijzen op het sentiment. Toonaangevende cryptocurrencies kunnen zich slechts zelden loskoppelen van dergelijke trends op de aandelenmarkten.

Signalen van de Amerikaanse centrale bank kondigen intussen een verhoging van de belangrijkste rentetarieven aan om de onbedoeld hoge inflatie terug te winnen. Dergelijke renteverhogingen zouden kapitaal uit de aandelen- en cryptomarkten in beweging kunnen brengen, omdat zich dan weer andere beleggingskansen aandienen. Aan de andere kant meet JPMorgan bijvoorbeeld dat 78 procent van zijn cliënten momenteel van plan is hun beleggingen in aandelen in de komende dagen en weken te verhogen. Hier worden actuele koersen plus momentum uiteraard nog steeds gezien als een uitgangspunt om het beter te doen met beleggingen op aandelenmarkten dan met vastrentende financiële producten.

Als u deze veronderstellingen toepast op de cryptomarkt, zult u merken dat vergeleken met het begin van het jaar, Bitcoin nog steeds bijna 18 procent is gedaald, Ethereum is bijna 25 procent gedaald en Solana is rond de 40 procent gedaald. SOL had niet alleen te lijden onder de marktomstandigheden in januari, maar ook onder een stilstand van het netwerk. Als de prijzen van eind januari betekenen dat de bodem is bereikt, kan dit het juiste moment zijn om investeringen aan te vullen.

Conclusie: Kunnen Bitcoin en Co. weer duurzaam positief worden?

Veel analisten gebruiken krachtige termen als “bloedbad” en “brute ontgoocheling” om te beschrijven wat januari heeft gebracht voor de toonaangevende cryptocurrencies. Hoop wordt geput uit het feit dat dit zou kunnen betekenen dat het ergste voorbij is en dat de beurzen zich ook aan het herstellen zijn. Aangezien trends daar vaak een sterkere impact hebben op aantrekkelijke crypto-aandelen zoals Ethereum of Solana, zouden de komende maanden goede winstkansen kunnen brengen. Waar nog rekening mee moet worden gehouden: Problemen zoals een mogelijke oorlog in Oekraïne, inflatie en energieprijzen zijn nog lang niet opgelost. Dit wijst er ook op dat de recente prijsrally’s voorlopig nog kwetsbaar zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*