Ripple (XRP): Juridisch expert denkt dat schikking in rechtszaak met SEC binnenkort mogelijk is

Komt er toch nog een minnelijke schikking in het juridische geschil tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple (XRP)? Een advocaat die het proces nu volgt, denkt dat dit mogelijk is en heeft argumenten.

De rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple over XRP sleept zich al meer dan anderhalf jaar voort. In de crypto-industrie wordt de rechtszaak geclassificeerd als een blauwdruk voor altcoins – voor Ripple en XRP blokkeert het uitbreiding, niet alleen in de VS. Alleen al om deze reden heeft een recente verklaring van advocaat Jeremy Hogan, die de rechtszaak vanaf het begin als onafhankelijk deskundige van nabij heeft gevolgd, de aandacht getrokken. Hogan zegt op Twitter dat volgens hem de window of opportunity voor een buitengerechtelijke schikking nu open is tot eind november.

Hogan rechtvaardigt zijn beoordeling door te zeggen dat “de kaarten op tafel (komen) te liggen”. In gewone taal: het proces heeft het punt bereikt waarop zowel Ripple als de SEC hun verdedigingsstrategie en bewijsmateriaal hebben gehamerd. Ripple heeft sterke argumenten gevonden waarom XRP vergelijkbaar is met Ethereum (ETH) en daarom niet onder SEC-regulering zou moeten vallen. Daarnaast scoort Ripple punten voor XRP door op te merken dat de SEC de XRP-zaak pas in 2020 in beslag heeft genomen, maar met terugwerkende kracht tot 2014 sancties en schadevergoeding eist. De SEC heeft zich op haar beurt zwakker dan verwacht getoond in haar bewijsvoering en heeft de laatste tijd steeds meer tijd voor de rechter gespeeld.

Anderzijds hebben de twee partijen tot dusver herhaaldelijk een schikking uitgesloten. Maar de SEC zou een minnelijke schikking uitsluiten om een niet onmogelijke pijnlijke nederlaag in de rechtbank te voorkomen – en Ripple zou eindelijk weer vrij van juridische risico’s met XRP kunnen opereren. De termijn voor een dergelijk scenario zal waarschijnlijk eind november opnieuw sluiten, omdat de rechtbank dan de laatste stukken moet hebben ontvangen. Een uitspraak is dan waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2023.

Ripple kondigt belangrijke info aan over CBDC’s

Er is ook interessant nieuws elders bij Ripple. Het cryptobedrijf is sinds 2021 steeds actiever op het gebied van CBDC’s en test dergelijke door de overheid gesteunde cryptocurrencies met proefprojecten in Bhutan en de Republiek Palau. Een tussentijdse conclusie over deze initiatieven en CBDC’s in het algemeen was positief. Nu heeft Ripple’s CBDC afgezant, Antony Welfare, aanbevolen om hem te volgen via Twitter omdat verschillende aankondigingen over CBDC’s en Ripple “in een paar weken” worden verwacht. Zal een van de proefprojecten uitgroeien tot een landelijke toepassing voor burgers? Heeft Ripple andere staten gevonden die een digitale nationale munt willen testen? Welzijn onthult dat natuurlijk niet, maar hij wekt wel de hoop dat Ripple zijn CBDC-divisie prominent zal blijven uitbreiden.

Conclusie: is het geduld van XRP-beleggers het waard?

Overwegingen van een Ripple (XRP) vs SEC-schikking, zoals positief nieuws over CBDC’s gemaakt door Ripple, heeft de potentie om de prijscurve van XRP een boost te geven. Maar beleggers zijn eraan gewend geraakt om te wachten op tastbaar nieuws over XRP en springen niet langer op elk sprankje hoop. Of geduld met XRP zal lonen valt dus nog te bezien.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*