Ripple (XRP) kondigt Liquidity Hub voor bedrijven aan

Ripple (XRP) wil zijn aanbod uitbreiden en lanceert daarvoor een Liquidity Hub. Het aanbod is gericht op bedrijven die verschillende cryptocurrencies gemakkelijk aan hun klanten willen overmaken.

Ripple (XRP) ziet een zakelijke kans in de toenemende vraag naar Bitcoin en Co. en wil daarom bedrijven een dienst aanbieden genaamd Liquidity Hub. Dit is om de koop, verkoop en bewaring van aanvankelijk zes populaire cryptocurrencies te organiseren, zegt het in een verklaring. Coinme werd genoemd als de eerste klant voor Ripple Liquidity Hub. Het Amerikaanse bedrijf, dat Bitcoin-automaten exploiteert, wil de dienst gebruiken als een technologische basisoplossing, aldus de verklaring. Ripple Liquidity Hub moet automatisch zoeken naar gunstige marktprijzen en klanten bevrijden van de noodzaak om zelf voortdurend liquiditeit aan te houden voor verschillende cryptocurrencies.

In eerste instantie zal Ripple Liquidity Hub beperkt zijn tot het ondersteunen van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ESC), Bitcoin Classic (BTC) en XRP. Afhankelijk van het rechtskader zullen echter niet alle munten in alle landen worden geïntegreerd. In het geval van XRP zelf zal de cryptocurrency van Ripple dus waarschijnlijk buiten de VS blijven zolang de juridische procedure met de SEC niet is afgerond. Voor de toekomst kondigt Ripple aan dat het ook staking en yield farming zal aanbieden via de Liquidity Hub, twee gevestigde methodes om interesse te wekken met crypto.

Voor het concept van Liquidity Hub zegt Ripple zich te hebben laten leiden door zijn On-Demand Liquidity (ODL)-dienst. Met ODL fungeert XRP als een brugvaluta om internationale banken en financiële dienstverleners op elk moment liquiditeit in verschillende fiatvaluta’s te garanderen. Als “crypto first”-bedrijf wil Ripple dit concept nu uitbreiden naar het gebied van cryptocurrencies. Over tarieven en voorwaarden voor Liquidity Hub zijn nog geen details bekend; Ripple heeft voorlopig alleen een wachtlijst voor deze dienst geactiveerd.

Conclusie: Ripple Liquidity Hub – relevant voor u als belegger?

Als het gaat om de waardering van XRP, is het bekende probleem “niet overal waar Ripple op staat, zit ook XRP in”. Onlangs meldde Ripple recordniveaus in ODL-gebruik met XRP – maar verstrekte onvolledige absolute cijfers. Zelfs de aankondiging van Ripple Liquidity Hub kon de prijs van XRP niet direct merkbaar beïnvloeden.

Het valt dus nog te bezien of het project zich in de praktijk zal bewijzen en zal worden overgenomen. In principe klinkt Ripple Liquidity Hub als een aantrekkelijk totaalpakket “alles uit één bron”, dat vooral voor kleinere en middelgrote bedrijven een deur naar crypto kan openen, zonder dat ze zelf ontwikkelingswerk hoeven te doen en liquiditeitsreserves hoeven op te bouwen. Zolang traditionele banken nog worstelen met hun cryptodivisies, zou Ripple hier in ieder geval punten kunnen scoren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*