Ripple (XRP) maakt 29 procent wekelijkse winst – dit zouden de redenen kunnen zijn

Ripple (XRP) onderscheidt zich momenteel van een nerveuze algemene cryptomarkt met een wekelijkse stijging van 29 procent. Is er nieuws van de procedure met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) of wat zit er achter de rally?

Ripple (XRP) wordt momenteel verhandeld op iets minder dan 0,49 US dollar, wat een nieuw jaarmaximum markeert voor 2023. In de afgelopen zeven dagen noteerde XRP een plus van 29 procent, waarmee het zich duidelijk onderscheidt van de nerveuze trends op de algemene markt. Al in de voorgaande week had Ripple een eigen momentum aan zijn zijde en logischerwijs richten de ogen in de situatie zich op de lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen XRP. Maar daar blijft het wachten op een uitspraak over de vraag of XRP moet worden goedgekeurd voor de Amerikaanse markt.

Blockchaingegevens laten ondertussen zien dat parallel aan de prijscurve ook andere indicatoren spreken voor optimisme in XRP. Het aantal dagelijkse transacties op Ripple bereikte onlangs 2,3 miljoen, het hoogste in 16 maanden. Tegelijkertijd nadert het aantal XRP-adressen de grens van 5 miljoen. Volgens Whale Alert verhoogt de meerderheid van de controversiële XRP-investeerders (“walvissen”) momenteel hun XRP-holdings. Hebben marktdeelnemers enige voorkennis over wanneer de rechtbank in New York uitspraak zal doen over Ripple vs. de SEC en in welke richting?

Crypto-advocaat John Deaton schrijft op Twitter dat de uitspraak mogelijk deze week wordt verwacht. Hoe dan ook, Deaton gelooft dat XRP momenteel de cryptocurrency is met de meest aantrekkelijke risk/reward ratio. Als Ripple verliest, zal het bedrijf in beroep gaan en zal er voorlopig niet veel veranderen, aldus Deaton, die een XRP-prijs van US$0,45 aanhaalt. Maar als de SEC een nederlaag incasseert en XRP weer zonder beperkingen in de VS kan worden verhandeld en gebruikt, zou de weg vrij moeten zijn voor een duurzame prijssprong, orakelt Deaton.

Conclusie: Ripple en XRP als symbool voor het gevecht van de crypto-industrie met de SEC

Het geschil tussen de SEC en Ripple over XRP heeft zich gedurende het 27 maanden durende proces in New York ontwikkeld tot een verzetsstrijd van de crypto-industrie tegen buitensporige regelgeving. Zelfs voormalige Ripple-critici als Ryan Selkis, oprichter van analysebedrijf Messari, twittert: “Ripple moet de overreaching SEC v. XRP zaak winnen (…) om de kans te krijgen eerlijk te concurreren voor wereldwijde digitale betalingsinfrastructuur”. Hij vat daarmee de heersende mening onder crypto-voorstanders goed samen – en toch is het waar: investeringen in XRP zijn momenteel een weddenschap op de toekomst, een koude douche van de rechtbank zou een kater kunnen veroorzaken.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*