Ripple (XRP) met prijsrally – dit zouden redenen kunnen zijn

In het midden van de grootste crisis in zijn geschiedenis maakt Ripple (XRP) positieve koerssprongen mee. Deskundigen hebben verklaringen voor de situatie, die op het eerste gezicht onnatuurlijk lijkt.

Ripple (XRP) handelt vandaag (woensdag) op 1,92 dollar en bevestigt daarmee een opwaartse trend die XRX in slechts twee weken tijd vanaf het begin van de maand meer dan 300 procent zag springen. Tegelijkertijd hangt de toekomst van Ripple echter boven het hoofd door de monsterrechtszaak die is aangespannen door de U.S. Securities and Exchange Commission, en die het voortbestaan van Ripple zou kunnen bedreigen. Handelt de markt voor XRP onlogisch of wat is de reden voor de prijsstijgingen? Dat vraagt cryptomiljardair Mike Novogratz zich openlijk af op Twitter.

De vraag van Novogratz biedt al een verklaring. In de publieke perceptie zijn Ripple en XRP één, maar vanuit het oogpunt van Ripple zijn ze duidelijk van elkaar te onderscheiden. Ripple wil een technologische financiële dienstverlener zijn en beweert dat XRP al lang een cryptocurrency is die onafhankelijk van haar wordt gewaardeerd. In de juridisch netelige situatie kan Ripple niet eens zijn eigen XRP verkopen, die volgens velen op een geblokkeerde rekening zijn opgeslagen. Maar dit vermindert ook het totale aantal theoretisch bestaande XRP, wat op zijn beurt de prijs van verhandelbare XRP verhoogt, is de gedachtengang. Deze theorie wordt ook aangehangen door cryptoanalist Leonidas Hadjiloizou, bijvoorbeeld in een antwoord aan Novogratz.

XRP in de plus – herstelt Ripple zich duurzaam?

Anderen zeggen dat XRP nieuw optimisme mogelijk maakt omdat Ripple etappeoverwinningen mag claimen in zijn zaak tegen de SEC. Er is ook hoop dat met de administratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden bij de SEC, cryptocurrencies meer accommodatie kunnen verwachten.

Voor Kelvin Koh van het DeFi-fonds Spartan Group heeft de stijging van XRP echter een heel andere reden. Met de provocerende slogan “The revenge of the Shitcoins” verklaart Koh de XRP-trend op Twitter met bewezen speculaties van grote marktdeelnemers. Deze zouden liquide altcoins kopen wanneer Bitcoin (BTC) verzwakt, en dan terugschakelen naar Bitcoin wanneer altcoins zoals XRP of IOTA op hun maximum zitten. Er zitten dus geen fundamentele argumenten pro XRP achter dit beproefde mechanisme, maar gewoon snelle winstmaximalisatie.

Conclusie: Opleving in XRP staat op wankele benen

Een duidelijk en logisch antwoord op de achtergrond van de XRP rally is waarschijnlijk niet te vinden. We hebben aan het begin van het jaar eens opgesomd, waarom aanzienlijke twijfels over duurzaam succes van Ripple en XRP gerechtvaardigd lijken, niet alleen vanwege de SEC rechtszaak. Deze argumenten zijn in principe niet veranderd, ook al maakt XRP momenteel sommige beleggers gelukkig. Want met alle respect voor Ripple: XRP mist een echt doel, het oorspronkelijke concept als een brugvaluta is nooit op grotere schaal waargemaakt. De laatste ontwikkelingen met XRP wijzen er dus ook eerder op dat deze altcoin een puur speculatieobject is geworden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*