Solana (SOL) is aan het pompen – dat is waarom optimisme hier is toegestaan

Solana (SOL) staat momenteel op de 21e plaats van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies en is niet automatisch de focus van investeerders. Maar Solana wint snel aan waarde, en kan daarbij wijzen op zijn groeiend belang voor het DeFi.

Solana (SOL) is sinds iets meer dan een jaar vrij verhandelbaar. Voor 12 april 2020, toen het zijn beursdebuut maakte, noteren historische grafieken nog steeds minder dan $1 per SOL; vandaag is dat meer dan $26. Tot dusver heeft Solana alleen al in april winsten van ongeveer 50 procent geboekt. Reden genoeg om Solana eens van dichtbij te bekijken. Is SOL een nieuwe vallende ster onder de altcoins?

Achtergrond over Solana (SOL)

Solana is van meet af aan ontwikkeld met het doel punten te scoren in de sector DeFi (gedecentraliseerde financiën). De oprichters waren ingenieurs van chipfabrikant Qualcomm en waren er zeker van dat zodra DeFi op stoom komt, gevestigde blockchains zoals Ethereum (ETH) veel te traag zullen zijn en beperkt in hun capaciteit om duizenden acties tegelijk te verwerken. SOL’s eigen blockchain is daarom op een hybride manier opgebouwd. Ten eerste zorgt proof-of-stake voor schaalbaarheid en ten tweede sorteert een mechanisme genaamd proof-of-history (PoH) de netwerkpunten op basis van waarden voor betrouwbaarheid en betrouwbaarheid. Met dit concept kan de blockchain van SOL veilig 50.000 transacties per seconde (TPS) organiseren, wat aanzienlijk beter is dan veel van de concurrentie.

Maar technologische uitmuntendheid alleen is geen garantie voor succes van een cryptoproject. Solana wist gerenommeerde investeerders aan te trekken, waaronder de oprichter van de crypto-beurs FTX Sam Bankman-Fried. Zijn eigen DeFi Project Serum (SER) is technologisch gebaseerd op Solana en is een vaste waarde geworden in het ecosysteem van SOL als een gedecentraliseerde crypto-uitwisseling (DEX). En dit Solana DeFi ecosysteem trekt meer en meer externe spelers aan: sommige zijn al gerealiseerd, andere staan op het punt gerealiseerd te worden, zoals koppelingen tussen Solana en Chainlink (LINK) of Tether (USDT). Solana somt in haar webaanwezigheid verscheidene tientallen projecten op waarin SOL wordt aangepast. Dit maakt SOL een serieuze DeFi Altcoin. Een Solana-stichting zorgt voor transparantie en financiële stimulansen voor externe ontwikkelaars.

Met FTX achter zich en snel groeiend in belang, is SOL nu genoteerd op enkele grote cryptobeurzen, waarbij Binance dagelijks al hoge volumes met dubbele cijfers ziet. Hardware portefeuilles zoals Ledger Nano S of Ledger Nano X kunnen ook SOL aan, software zoals Trust Wallet eveneens.

Conclusie: Solana (SOL) is het onthouden waard

SOL staat op het punt om in de TOP 20 te springen van de belangrijkste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie en heeft veel pluspunten die een duurzame ontwikkeling suggereren. Er is nog steeds een grote kloof tussen het en de DeFi tophonden Ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB), maar de 50.000 TPS is een toekomstbestendig huisnummer. Solana lijkt geen flits in de pan na de huidige hoogtepunten om weer vergeten te worden in niemandsland.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*