Ripple (XRP) op jaarhoogte voor 2023 – positieve verwachtingen in SEC rechtszaak

Ripple (XRP) heeft een dagelijkse stijging van 20 procent genoteerd en daarmee een jaarhoogte voor 2023 bereikt. De achtergrond zijn ook signalen uit de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die in het voordeel van Ripple en XRP spreken.

Onder aanvoering van de reservemunt Bitcoin (BTC) zit de cryptomarkt de laatste tijd duidelijk in de lift en nu is zelfs Ripple (XRP) aan een rally bezig. Sinds het begin van de week is XRP ongeveer 25 procent gestegen en staat nu op ongeveer 0,47 US dollar, wat een jaarhoogte betekent voor 2023. Ripple is al ruim twee jaar verwikkeld in een mammoetrechtszaak met de SEC in de VS en geldt daarom als een “hete aardappel” voor beleggers. Twee kleinere ontwikkelingen rond de rechtszaak wekken echter duidelijk optimisme op voor Ripple en XRP en worden aangehaald als de reden voor de positieve trend in de prijscurve:

1. in New York bereidt rechter Analisa Torres haar uitspraak voor in de zaak SEC vs. XRP. Ripple verwees Torres maandag schriftelijk naar een uitspraak in een andere zaak waarin de SEC de native token VGS wilde uitsluiten bij zijn geplande overname van het insolvente cryptobedrijf Voyager. Maar de rechter die daar de leiding had, Michael Wiles, was het duidelijk oneens met de SEC en merkte op dat de toezichthouder geen duidelijke koers volgde over de vraag of een cryptocurrency onder haar regelgeving viel. Ripple ziet dit als een bevestiging van zijn standpunt dat de SEC ten onrechte XRP als een effect classificeert.

Twee weken geleden oordeelde rechter Torres (hier gedocumenteerd) dat belangrijke SEC-getuige Patrick Doody niet mocht getuigen. Ripple hoofdadvocaat Stuart Alderoty interpreteert dit via Twitter als een ander teken van een positieve uitkomst van het proces voor XRP. Doody zou een soort kroongetuige zijn voor de SEC, die zou uitleggen hoe Ripple de winstverwachtingen voor XRP had verhoogd. Door Ripple genoemde deskundigen blijven daarentegen ontvankelijk.

Conclusie: Ripple ruikt ochtendlucht – maar XRP-vonnis blijft uit

De zaak Ripple v. SEC wordt in de VS als beslissend beschouwd, niet alleen voor XRP, maar ook voor toekomstige SEC-acties tegen andere altcoins. Als Ripple zegeviert en XRP gerechtelijk wordt vrijgesproken van regulering door de SEC, zou de crypto-industrie opgelucht adem moeten halen. In een positieve marktomgeving zou XRP dan een prijssprong kunnen maken en daarom lijken risicotolerante beleggers nu al een voorraad aan te leggen van Ripple’s cryptocurrency. Of hun strategie zal werken, zal echter pas blijken uit een uitspraak, die elk moment kan komen en uiterlijk in de zomer wordt verwacht.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*