Ripple (XRP): Procedures met de SEC zetten de trend volgens cryptoadvocaat

In de VS treedt de Securities and Exchange Commission (SEC) momenteel hard op tegen de crypto-industrie. Daarom zal de uitspraak in de zaak SEC tegen Ripple (XRP) trendsettend zijn, zegt advocaat John Deaton.

De kijk van de cryptoscene op de VS wordt momenteel gekenmerkt door angst: sinds de SEC begin juni rechtszaken aanspande tegen de toonaangevende cryptobeurzen Binance.us en Coinbase, lijkt het onduidelijk hoe Bitcoin en co. verder zullen gaan in Noord-Amerika. Dit komt omdat de SEC bereid is om bijna alle cryptocurrencies als effecten aan te pakken en ook de handelsplatformen. Tegen deze achtergrond is de zaak van de SEC tegen Ripple over XRP exemplarisch, want deze zaak loopt al sinds december 2020 en er wordt nu een uitspraak verwacht. Crypto-advocaat John Deaton merkt op Twitter op dat een uitspraak ten gunste van XRP ook “geweldig nieuws” zou betekenen voor andere tokens.

Maar een uitkomst van de mammoet rechtszaak, die slecht is voor XRP, zal waarschijnlijk meer “politiek momentum” geven aan SEC-chef Gary Gensler’s “anti-crypto campagne”, schrijft advocaat Deaton verder. Hij vertegenwoordigt dergelijke investeerders in verschillende zaken, waaronder Ripple (XRP), die zich verzetten tegen regulering door de SEC. De laatste opmerkingen van Deaton waren een reactie op een recensie van de bekende cryptobelegger Scott Melker alias “Wolf of all streets”, die luidt: Als er nu geen ferm standpunt wordt ingenomen, is het heel goed mogelijk dat Amerikanen in de toekomst nog maar in vier cryptocurrencies mogen handelen, en dan alleen nog op cryptobeurzen die beheerd worden door bedrijven op Wall Street.

Melker noemt Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH), die in het verleden door de SEC en Gensler werden geclassificeerd als “grondstoffen” en dus toegestaan waren. In zijn argumentatie verwijst Melker expliciet naar de nieuwe cryptobeurs EDX Markets (EDXM), die zich tot nu toe beperkt tot de vier zojuist genoemde cryptocurrencies. De lancering van EDXM hielp met name Bitcoin Cash aan een ware prijsexplosie met een wekelijkse stijging van meer dan 100 procent.

Conclusie: de cryptoscene in de VS siddert voor zijn toekomst

De lijst van cryptocurrencies die door de SEC worden vervolgd bevat al minstens 55 altcoins, en het aantal groeit. Als de SEC wind in de rug krijgt voor haar rigoureuze aanpak door de XRP- en Ripple-zaken, lijkt een duidelijke uitspraak mogelijk. Het wachten op een uitspraak in SEC vs. XRP wordt dus een hangspel voor de voorstanders van een vrije, innovatieve crypto-industrie in de VS.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*