Ripple (XRP): Record business volgens CEO Garlinghouse – maar buiten VS

Ripple CEO Brad Garlinghouse meldt recordzaken, ook met XRP. Maar de rechtszaak in de VS blokkeert de markt daar. In New York heeft de rechter het schema voor het proces verscherpt.

Zonder de mammoetrechtszaak van Ripple (XRP) met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zouden het bedrijf en zijn cryptocurrency aan de vooravond staan van een absolute doorbraak op zakelijk vlak – althans dat zegt CEO Brad Garlinghouse in een tv-interview met het financiële persbureau Bloomberg. Maar de rechtszaak in New York, die al sinds december 2020 loopt en werd aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blokkeert Ripple in de VS. Als gevolg daarvan komt 95 procent van de klanten van Ripple nu van buiten de VS en heeft het bedrijf steeds meer mensen in het buitenland in dienst, aldus Garlinghouse. Ripple heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en heeft in het verleden geflirt met een verhuizing vanwege de Amerikaanse regulering van de cryptosector.

Specifiek verwijzend naar Ripple’s kernactiviteiten, sprak Garlinghouse van een achtvoudige toename van de inkomsten in Q1 2022 ten opzichte van Q1 2021, waarbij hij specifiek verwees naar RippleNet met de opname van XRP via On-Demand Liquidity (ODL) . In deze regeling vereenvoudigt Ripple grensoverschrijdende overschrijvingen voor banken en financiële dienstverleners door XRP te gebruiken als brugvaluta en het netwerk van Ripple om een bevestiging van een transactie in een fractie van een seconde te bieden. Volgens Garlinghouse draait dit product nu elk kwartaal voor miljarden aan inkomsten. Omdat Ripple een particulier bedrijf is, hoeft het geen gedetailleerde financiële cijfers te verstrekken. In het laatste kwartaal van 2021 had Ripple in zijn vrijwillige rapport gezegd dat de vraag naar XRP bij ODL een recordbedrag van 1 miljard dollar bedroeg.

Nieuws van de rechtbank voor Ripple – uitspraak nog steeds mogelijk in 2022?

Garlinghouse gebruikte het optreden op Bloomberg om de SEC opnieuw in de kaart te spelen. Terwijl zijn bedrijf ook liet zien hoe de crypto-industrie wereldwijd innovatie aanjaagt, lokte de SEC een uittocht van banen uit de VS uit en verslechterde het concurrentievermogen met haar anti-crypto-houding. Garlinghouse had dergelijke beschuldigingen al verschillende keren geuit.

Maar in de rechtszaak die Ripple in de VS ernstig hindert, heeft de rechtbank nu juridische waarnemers verrast. Nog maar enkele dagen geleden hadden de SEC en Ripple samen een tijdschema gepresenteerd dat een einde aan de onderhandelingen kort voor Kerstmis en een uitspraak in 2023 zou hebben betekend. Daarbij had Ripple ingestemd met een compromis om de procedure niet verder te vertragen. Maar in een ongebruikelijke stap heeft de rechtbank het door beide partijen gesteunde voorstel niet aanvaard en de exacte termijnen een goede maand eerder vastgesteld. Zoals proceswaarnemer advocaat James Filan via Twitter opmerkt, is het proces nu gepland om te eindigen op 15 november 2022. Filans collega Jeremy Hogan interpreteert deze stap op Twitter als een aanwijzing dat het hof de zaak nog dit jaar wil afronden.

Conclusie: Ripple geeft reden tot voorzichtig optimisme

De financiën die Ripple en CEO Garlinghouse in 2022 openbaar maken, zijn een enorme stap voorwaarts voor XRP. In het verleden was er vraag naar Ripple’s technologie voor internationale geldtransfers, maar klanten kozen ervoor om XRP niet te gebruiken in het proces. Dat lijkt nu in een snel tempo te veranderen, en het zou kunnen dat Ripple’s intrede in Tranglo een koningszet blijkt te zijn. Dit komt omdat Tranglo nu de referentie is voor Ripple en XRP voor praktische gebruikssituaties en niet wordt beïnvloed door de SEC in haar Aziatisch-Pacifische bedrijfsruimte.

Goed voor Ripple zijn ook de tekenen van de rechtbank. Wat de inhoud betreft, zien zowel waarnemers als Garlinghouse Ripple op het winnende spoor en de SEC in moeilijkheden. Dus de hint van een versneld einde van het proces komt zeker van pas voor Ripple. Als XRP weer legaal mag worden in de VS, zou Ripple het kunnen inhalen – althans, dat denken optimisten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*