Ripple (XRP) ziet zichzelf goed uitgerust om om te gaan met NFT’s

In 2021 begon Ripple (XRP) zich agressief te positioneren in de groeiruimte van NFT’s. Nu maakt het de balans op en kijkt het vooruit naar hoe NFT’s een belangrijke rol zullen spelen bij Ripple.

Bijna 25 miljard dollar aan verkoop van niet-fungibele tokens (NFT’s) in 2021, meldde financieel persbureau Reuters een paar weken geleden. Ter vergelijking: voor 2020 werd uitgegaan van een NFT-omzet van ongeveer 95 miljoen US dollar. Ook al zijn er tekenen dat de aanvankelijke NFT-hype aan het afkoelen is – de NFT-divisie brengt groei in de crypto-industrie. Ook Ripple (XRP) heeft de tekenen des tijds herkend; zijn toetreding tot het NFT-platform Mintable was daar bijvoorbeeld een duidelijk signaal van. Met de eerste ervaringen achter de rug, vestigt Ripple nu de aandacht op wat kan worden verwacht van NFT’s in 2022 via een rapport.

Ripple is tevreden over het succes van het Creator Fund, dat met 250 miljoen US dollar is begiftigd. Hier is veel vraag naar en het wordt gebruikt door makers en ontwikkelaars. Op die manier slaagt Ripple er steeds beter in om de voordelen van zijn ecosysteem voor NFT’s bekend te maken. De publieke blockchain XRP Ledger (XRPL) is niet alleen snel en kostenbesparend, maar ook energiezuinig en dus klimaatvriendelijk. Recente vooruitgang op DevNet voor XRPL, volgens het rapport, geeft een voorproefje van hoe het creëren en organiseren van NFT’s onder Ripple verder zal worden vereenvoudigd.

Ripple verwacht dat de creatieve industrie zijn publiek zal blijven vinden met zijn NFT’s voor digitale kunst en blockchain gaming. Maar cryptobedrijven zien nog meer potentieel voor NFT’s op gebieden zoals vastgoed of koolstofhandel. Deze sectoren worden door de sector ook vaak aangeduid met de term “tokenisation” wanneer het gaat om het organiseren van een complexere boekhouding op basis van blockchain. Centraal staat het idee om een onderscheidend en niet-manipuleerbaar teken toe te kennen aan voorwerpen of monetaire inhoud, zodat contracten zonder tussenpersoon kunnen worden verwerkt. NFT’s zijn hier ook geschikt voor in combinatie met slimme contracten, en Ripple hoopt hier succesvol te zijn met zijn nabijheid tot klassieke financiële markten.

Conclusie: Ripple en NFT’s – potentieel bestaat, maar markt is concurrerend

Ripple is aangenaam realistisch in zijn analyse dat de inspanningen met betrekking tot NFT’s niet uitsluitend op de creatieve sector moeten worden geconcentreerd. Immers, met Ethereum (ETH), Solana (SOL), Tezos (XTZ) en andere populaire altcoins, zijn velen daar al gevestigd met hun eigen NFT systemen en de concurrentie voor marktaandeel is hevig. In deze omgeving heeft Ripple meer kans van slagen om NFT-toepassingsgebieden te bezetten die nog minder bekend zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*