Solana (SOL) en Cronos (CRO) nu ondersteund door Ledger hardware wallets

De Ledger Nano S (Plus) en Ledger Nano X hardware wallets zijn nu ook uitgerust om Solana (SOL) en Cronos (CRO) te verwerken. In de praktijk gebeurt dit via de Ledger Live-software.

De hardwarefabrikant Ledger presenteerde enkele dagen geleden zijn nieuwe Nano S Plus-model, dat kleine zwakke punten van zijn voorganger, de Ledger Nano S, wegwerkte. Nu is er ook nieuws van Ledger. Nu is er ook nieuws over Ledger Live, de software die de interactie organiseert tussen de hardware wallet en Bitcoin en co.

Met Solana (SOL) heeft Ledger Live steun gekregen voor een altcoin die in 2021 zijn doorbraak vierde en nu nauwelijks meer kan worden uitgesloten uit de top 10 van de belangrijkste cryptocurrencies. Ledger citeert de directeur van de Solana Foundation, Dan Albert, in warme bewoordingen in de aankondiging over de steun aan SOL. Via Ledger kunnen meer gebruikers van Solana nu “degelijk en veilig” werken, aldus Albert.

Als tweede veelgevraagde altcoin, is Cronos (CRO) nu geïntegreerd in de Ledger Nano X en Ledger Nano S (Plus) hardware wallets via Ledger Live. Cronos heette voorheen Crypto.com Coin en dient als een kortingstoken vergelijkbaar met Binance Coin (BNB). Sinds een technologische upgrade en een grootschalige burn bij CRO ongeveer een jaar geleden, heeft de prijscurve van Cronos zich positief ontwikkeld en ervoor gezorgd dat het bij de 20 meest gekapitaliseerde cryptocurrencies is gaan horen.

In het algemeen bewijst Ledger eens te meer dat het zijn productassortiment voortdurend verder ontwikkelt en aanpast aan de behoeften van de klanten. Solana en Cronos worden nog niet rechtstreeks ondersteund door de concurrent Trezor, wat eigenlijk de Tresor One en Model hardware wallets uitsluit voor velen, afhankelijk van het beleggersprofiel.

Conclusie: Ledger Nano S Plus en Nano X – een goede keuze onder de hardware-portemonnees

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: Iedereen die zijn investeringen in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies serieus neemt, zou zeker ook een hardware wallet moeten gebruiken. Dit is de enige manier om bescherming te garanderen tegen online aanvallen en, in het ergste geval, ook tegen spam van cryptobeurzen of officiële toegang. Met de nieuwe Ledger Nano S Plus en het gevestigde topmodel Ledger Nano X zet de Franse fabrikant de standaard onder hardware wallets, en de interactie met Ledger Live strekt zich uit tot rentedragende staking voor diverse populaire altcoins. Wij kunnen Ledger dan ook vanuit onze eigen ervaring aanbevelen als het gaat om hardware wallets.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*