Terra (LUNA) met nieuwe all-time high – DeFi Coin trotseert onzekerheden op de algehele markt

De stemming op de cryptomarkt als geheel, die gebukt gaat onder de oorlog in Oekraïne, heeft blijkbaar weinig effect op Terra (LUNA). De DeFi Munt noteerde woensdag een nieuwe all-time high van een goede 104 US dollar.

Terra (LUNA) is momenteel de enige onder de 20 cryptocurrencies met de sterkste kapitalisatie die aanhoudende prijswinsten laat zien. Met een wekelijkse stijging van ongeveer 2 procent is LUNA de enige munt die de afgelopen zeven dagen een plus heeft behaald. Tijdelijk werd ook voor Terra op woensdag een nieuwe all-time high van een goede 104 US dollar genoteerd. De redenen voor het momentum liggen in het unieke concept van LUNA, dat het duidelijkst tot uiting komt in het bijbehorende ecosysteem in de stablecoin TerraUSD (UST).

TerraUSD is niet centraal georganiseerd zoals de andere grote stablecoins Tether (USDT), USD Coin (USDC) en Binance USD (BUSD). Met deze stablecoins wordt de 1:1 koppeling aan de Amerikaanse dollar gegarandeerd in fiatreserves en conservatieve obligaties. Met TerraUSD daarentegen treedt een gedecentraliseerd principe in werking, UST wordt gedekt door LUNA. Telkens wanneer een nieuwe UST moet worden gegenereerd, moet tegelijkertijd LUNA met dezelfde waarde worden vernietigd. Dit automatisme werkt ook omgekeerd: als er vraag is naar nieuwe LUNA, kunnen deze alleen worden gegenereerd als LUD’s met dezelfde waarde worden geëlimineerd (“verbrand”). Dit concept beschermt TerraUST tegen schommelingen en werkt sinds eind 2020 betrouwbaar. Voor eventuele noodgevallen is in februari 2022 bij Terra ook een extra reserve van 1 miljard US dollar in bitcoin (BTC) aangelegd.

Zo kon men zien hoe het ecosysteem DeFi van Terra al maanden aan belang wint. Gegevens van DefiLlama tonen nu een goede 25 miljard US dollar aan geïnvesteerd kapitaal in DeFi onder Terra, dat de onbetwiste nummer twee is na Ethereum (ETH). Nog een sterk argument ten gunste van LUNA: volgens Staking Rewards kunnen degenen die Terra gebruiken om te staken, momenteel rekenen op een jaarlijkse rente van ruim 6 procent. Zo is LUNA op sommige dagen al de altcoin met het hoogste totale volume aan kapitaal dat beschikbaar wordt gesteld voor staking en stelt daarmee de decentralisatie van het netwerk veilig.

Conclusie: Terra is niet langer een insider tip

De prijscurve van LUNA begon in de tweede helft van 2021 een bovengemiddeld positief momentum te ontwikkelen. Zo heeft Terra zich met een marktkapitalisatie van ongeveer 35 miljard US dollar een plaats verworven in de top 10 van de belangrijkste cryptocurrencies, waarmee het voormalige vallende sterren als Cardano (ADA) en Solana (SOL) heeft ingehaald. Het blijft opmerkelijk dat Terra’s unieke concept investeerders weet te overtuigen, zelfs in deze tijden waarin politieke en economische onzekerheden de wereld en de markten in beroering brengen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*