Sensationele ontdekking: oprichter Cardano vindt buitenaards materiaal

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), beweert deze zomer met een onderzoeksteam materiaal teruggevonden te hebben dat afkomstig is van een ander zonnestelsel. Dit zou een wereldprimeur zijn.

In juni was Charles Hoskinson op pad in de Stille Oceaan – niet om de oprichter van de cryptocurrency Cardano (ADA) te promoten, maar om, in zijn eigen woorden, “op aliens te jagen”. De onderzoeksreis, medegefinancierd door Hoskinson en geleid door natuurkundeprofessor Avi Loeb, zorgde voor enige spot in de cryptoscene. Maar nu presenteert Charles Hoskinson via X (voorheen Twitter) het uittreksel van een academisch expeditierapport dat een spectaculaire ontdekking zou bewijzen.

Loeb, Hoskinson en collega’s willen met het paper niets minder bewijzen dan de eerste ontdekking van materiaal dat niet afkomstig is uit ons zonnestelsel. Volgens het artikel hebben ze in de oceaan bolletjes gevonden die in het laboratorium een zeer hoog gehalte aan beryllium, lanthaan en uranium hadden. Zo’n samenstelling is niet mogelijk in ons zonnestelsel, volgens de bewijsketen van het team. Hoskinson toonde zich in een videoverklaring ook minstens zo trots als wanneer hij andere dagen lezingen geeft over de verdiensten van Cardano.

Het wetenschappelijke werk van Hoskinson wordt natuurlijk bekeken tegen de achtergrond van het feit dat Cardano als doel heeft om de cryptocurrency te worden die 100 procent gebaseerd is op wetenschap. Volgens Hoskinson zal het wetenschappelijke artikel over de Pacifische expeditie nu worden ingediend bij gespecialiseerde tijdschriften voor peer review. Hoskinson had echter gelogen over zijn eigen universitaire opleiding in CV’s, zoals in maart 2022 werd onthuld. Deze episode uit het excentrieke leven van Hoksinson had ook buiten de Cardano-gemeenschap hoofdschudden veroorzaakt.

Dus het feit dat er nu opmerkingen worden gemaakt als “Dus Cardano wordt een altcoin uit een ander zonnestelsel” is iets waar Hoksinson zich waarschijnlijk bij neer zal moeten leggen. Hij plant al een tweede expeditie naar hetzelfde gebied in de Stille Oceaan om groter materiaal te bergen. Dan zal bekend zijn of de vondsten “slechts” uit een ander zonnestelsel komen of misschien zelfs door buitenaardsen zijn geproduceerd.

Conclusie: Hoskinson probeert een evenwichtsoefening te doen tussen Cardano en de geest van onderzoek

De 35-jarige Hoskinson verdeelt de cryptoscene regelmatig tussen bewonderaars en critici. Welk kamp gelijk heeft als het gaat om materiaal van verre werelden zal moeten blijken uit de wetenschappelijke reviews van het onderzoekspaper. In de tussentijd wacht Hoskinson echter ook werk bij Cardano. De prijscurve en uitbreiding van het ecosysteem haperen bij ADA, en Hoskinson kon alleen maar denken aan een poging bij concurrerende cryptocurrencies zoals Solana (SOL).


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*