Shiba Inu (SHIB): Dogecoin-killer verliest momentum

Shiba Inu (SHIB) was nog steeds een van de altcoins met de grootste winsten in oktober, maar in november verloor de zelfbenoemde Dogecoin Killer terrein. Blijkbaar dumpen grote investeerders SHIB.

Met all-time highs en een resulterende marktkapitalisatie van 45 miljard US dollar, haalde Shiba Inu (SHIB) eind oktober nog steeds de top 10 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. De euforie is echter getemperd en de marktkapitalisatie van Shiba Inu is weer gekrompen tot 21 miljard US dollar; in de afgelopen 7 dagen is de koers van SHIB met bijna 10 procent gedaald. Blockchain-Daten zeigen: Het aantal transacties van Shiba Inu met volumes groter dan 100.000 US dollar neemt toe en daarachter gaat winstnemingen schuil.

Volgens Google Trends is de hype rond de Shiba Inu ook aanzienlijk afgenomen. Eind oktober had SHIB als zoekterm nog een piekwaarde van 100, nu is dat nog maar 22 punten. Een andere aanwijzing voor het verlies van belang van Shiba Inu is het ingestorte dagelijkse handelsvolume, waar altcoins die draaien om blockchain gaming, zoals Decentraland (MANA) en Sandbox (SAND), nu voorlopen. Hier waren het aankondigingen over Facebook Metaverse die de interesse van investeerders wekten.

Shiba Inu overgewaardeerd?

Toch moet SHIB niet volledig worden afgeschreven. Het aantal portemonnees met Shiba Inu’s blijft immers groeien en is inmiddels de miljoen gepasseerd. De aanhangers van SHIB, bekend als de Shiba Army, zijn dan ook breed georiënteerd en zijn niet van plan de plannen van het DeFi voor hun project te laten varen. Het equivalent van iets minder dan 500 miljoen dollar aan liquiditeit is in handen van de gedecentraliseerde cryptobeurs ShibaSwap, die een hub in het ecosysteem moet worden. Dergelijke praktische gebruiksmogelijkheden ontbreken nog bij Dogecoin (DOGE). SHIB en DOGE worden vaak in één adem als mememunten geclassificeerd, wat grote twijfels doet rijzen over de zinvolheid van deze munten, maar bij een gedetailleerde analyse zijn grenzen bereikt.

Conclusie: De ups en downs van Shiba Inu

SHIB bevindt zich in de moeilijke situatie dat het zijn aantrekkingskracht als speculatief activum verliest en zich tegelijkertijd langzamer dan gehoopt vestigt in de doelsectoren DeFi en NFTS. Om het momentum terug te winnen, moet Shiba Inu laten zien waarom ShibaSwap te verkiezen is boven andere DEX’en, zoals Uniswap. Aan de andere kant heeft SHIB, met zijn zelfspot, al menige koersstoot in 2021 gekend en zich daar tot nu toe altijd van hersteld. Het lijkt dus nog te vroeg voor een overlijdensbericht over Shiba Inu.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*