Shiba Inu (SHIB): Tweede poging voor Shibarium na eerste debacle

Toen het Shibarium project half augustus werd gelanceerd in het Shiba Inu (SHIB) ecosysteem, was er meteen aan het begin een debacle waarbij 1.003 Ethereum (ETH) werden geblokkeerd. Nu lijkt het probleem opgelost en gaat Shibarium weer van start.

Shiba Inu (SHIB) vestigt veel hoop op het Shibarium project in zijn pogingen om de reputatie van de meme coin weg te werken. Shibarium zou een laag 2 netwerk moeten zijn in het ecosysteem van SHIB, dat bijvoorbeeld DApps en dus DeFi mogelijk maakt. Maar de lancering van Shibarium op 16 augustus ging grondig mis toen er plotseling 1.003 Ethereum (ETH) vast kwamen te zitten in het netwerk, met een waarde van ongeveer 1,8 miljoen Amerikaanse dollar. Nu heeft het projectteam in een blogpost aangekondigd dat het probleem is opgelost en dat Shibarium opnieuw zal worden opgestart.

De aanvankelijke vrees dat de miljoenen in Ethereum onherroepelijk verloren zouden gaan, is dus niet waar gebleken. In samenwerking met het team van Polygon (MATIC) is de situatie opgehelderd. De 1.003 Ethereum in kwestie waren uit voorzorg bevroren vanwege netwerkcongestie, maar zouden nu weer toegankelijk moeten zijn voor hun eigenaren en kunnen worden teruggetrokken, zeggen ze.

Dus met dit goede nieuws achter de rug maakt Shibarium een nieuwe start. 65.000 wallets zouden zich al hebben geregistreerd bij Shibarium en meer dan 350.000 transacties hebben veroorzaakt. Shiba Inu investeerders vormen het zogenaamde Shiba leger, dat het project moet aansturen. Maar zelfs zij herinneren zich misschien nog het ShibaSwap project uit 2021, waar externe experts waarschuwden voor enorme beveiligingsproblemen en dat grotendeels ter ziele ging.

Of concurrenten zoals Dogecoin (DOGE) misschien blij zijn met de opstartproblemen van Shibarium? Heel goed mogelijk, maar aan de andere kant komt een derde meme coin genaamd PEPE momenteel het meest negatief in het nieuws omdat delen van het team zich daar extreem oneerlijk hebben verrijkt.

Conclusie: Kan Shibarium het Shiba Inu ecosysteem nieuw leven inblazen?

De brede cryptomarkt heeft zeker niet op Shibarium gewacht; er zijn genoeg Layer 2-oplossingen voor Ethereum met een schandaalvrij verleden. In het algemeen verliest het DeFi-segment momenteel aan belang, zoals ook te zien is bij het vlaggenschip Ethereum. Als belegger moet je bereid zijn risico’s te nemen als je wilt investeren in meme coins zoals Dogecoin, Shiba Inu of PEPE. Tot nu toe is geen van deze meme coins erin geslaagd om serieuze toepassingen te vinden. Overigens is SHIB de afgelopen twaalf maanden 30 procent in prijs gedaald, terwijl Bitcoin (BTC) in dezelfde periode 31 procent is gestegen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*