Shiba Inu (SHIB) wil niet langer een meme munt zijn

Shiba Inu (SHIB) is van plan om een identiteitsprotocol op te nemen in zijn ecosysteem. Het doel is om te benadrukken dat Shiba Inu vaak onterecht wordt afgedaan als een meme coin. Shibarium nadert ook een lancering.

Sinds het beursdebuut in 2020 is Shiba Inu (SHIB) vaak gecategoriseerd als een meme coin en vergeleken met Dogecoin (DOGE). Maar de ontwikkelaars bij Shiba Inu en waarschijnlijk ook veel beleggers hebben allang ingezien dat zo’n imago de vooruitzichten voor SHIB op de middellange en lange termijn blokkeert. Dus voert Shiba Inu nu zijn inspanningen op om het ecosysteem uit te breiden en serieuze use cases voor SHIB mogelijk te maken.

Via zijn officiële Twitter-account benadrukt Shiba Inu dat het het identiteitsprotocol Self-Sovereign Identity (SSI) wil integreren in alle toepassingen voor SHIB. SSI wordt bijvoorbeeld ook ondersteund als identiteitsprotocol in IOTA. De Shiba Inu ontwikkelaar met het pseudoniem Shytoshi Kusama rechtvaardigt het belang van SSI integratie met het feit dat onderwerpen als digitale identiteiten en gegevensbeveiliging steeds belangrijker worden in de EU en Canada. Met SSI zal het ecosysteem van Shiba Inu zich als volwassen presenteren, zegt Kusama.

Er wordt verwezen naar de aanstaande lancering van Shibarium. Aan deze Layer 2-oplossing voor SHIB wordt al ongeveer een jaar gewerkt en de testfase van Shibarium, die sinds maart loopt, nadert zijn einde. Als Shibarium live gaat, waarschijnlijk in augustus, zal Shiba Inu gedecentraliseerde apps kunnen bouwen bovenop sidechains om de snelheid van transactieverwerking en vergoedingen te verbeteren. Als DApps dan Shiba Inu als ecosysteem kiezen, zou SSI een gewilde en welkome aanvulling kunnen worden.

Dit is echter nog steeds een utopie. Toen Shiba Inu in de zomer van 2021 zijn eigen gedecentraliseerde cryptobeurs (DEX), ShibaSwap, lanceerde, slaagde het er niet in om groot succes te boeken. Hoewel ShibaSwap vandaag de dag nog steeds live is, kan het niet eens één procent van de totale DEX-markt bezetten met een dagelijkse omzet van een paar miljoen US dollar. SHIB zelf heeft een leidende positie in de top 20 van de belangrijkste cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van ongeveer 5 miljard US dollar.

Conclusie: Shiba Inu op zoek naar een nieuw profiel

Aanvankelijk was het genoeg voor Shiba Inu om de aandacht te trekken met zijn imago als de “Dogecoin Killer”. Maar terwijl DOGE hoopt een valuta te worden op X aka Elon Musk’s Twitter, wil Shiba Inu nu waarschijnlijk liever concurreren met rivalen zoals Cardano (ADA) en een groot ecosysteem rond SHIB opzetten. Als dit lukt, zou Shiba Inu wel eens van het onbeminde label van meme coin af kunnen komen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*