YGG (Yield Guild Games): Grote beleggers spelen pump-and-dump

Yield Guild Games (YGG) staat ver van de top 100 cryptocurrencies naar marktkapitalisatie. Maar qua handelsvolume bevindt YGG zich momenteel in de top tien. Grote beleggers (walvissen) streven hier hun eigen belangen na.

Als je regelmatig naar de crypto-grafieken kijkt, richten nogal wat beleggers zich op de kolom met de grootste winnaars en verliezers van de dag. Want de handelsstrategie is dat daar waar prijscurves een bijzonder grote dynamiek vertonen, er ook de grootste winstkansen zijn. Maar momenteel laat het voorbeeld van Yield Guild Games (YGG), met een tijdelijke wekelijkse stijging van 250 procent en heftige schommelingen, zien hoe je als belegger tussen wal en schip kunt raken met dergelijke strategieƫn.

De analysedienst LookOnChain heeft gegevens verzameld op X (voorheen Twitter) die aantonen hoe zogenaamde walvissen (grote beleggers) de markt voor YGG domineren. Bedrijven als DWF Labs, Sfermion en Bitkraft hadden grote hoeveelheden YGG toegewezen gekregen als vroege investeerders in Yield Guild Games en zagen nu een kans om hun holdings te verzilveren.

Dus terwijl Yield Guild Games omhoog ging door nieuws over samenwerkingen met NFT-projecten en in blockchain gaming, speelden Whales blijkbaar “pump-and-dump” met YGG. Uit gegevens van CoinMarketCap blijkt dat YGG in de top tien van cryptocurrencies stond qua handelsvolume. Met meer dan 800 miljoen dollar omzet op cryptobeurzen overtreft YGG momenteel zijn marktkapitalisatie van iets meer dan 90 miljoen dollar vele malen.

Dergelijke fenomenen moeten met grote scepsis worden bekeken. Niemand kan immers garanderen dat de Whales niet met elkaar samenspannen. Iedereen die hier simpelweg naar de stijgingen in de prijscurve van YGG staart en gelooft dat de stijgende koers zal aanhouden, komt al snel in een situatie terecht waarin de liquiditeit weer instort. In feite heeft Yield Guild Games de afgelopen 24 uur ook al ongeveer 35 procent van zijn koerswinst moeten teruggeven. Als DAO (Decentralised Autonomous Organisation) wil het project collectief investeren in NFT’s van blockchain games en zo Yield Guild Games op het winstspoor brengen.

Conclusie: Niet alleen YGG – Pas op voor walvissen

Of het nu Pepe of Ripple (XRP) is, of het nu Dogecoin (DOGE) of Shiba Inu (SHIB) is – er zijn veel populaire cryptocurrencies die er zijn waarover we al hebben bericht met betrekking tot de invloed van Whales. Als je je eigen onderzoek doet naar cryptobeleggingen, is het essentieel om te kijken naar tokenverdeling en de mogelijke gevolgen daarvan. De hype rond Yield Guild Games (YGG) zal ondertussen waarschijnlijk net zo snel weer afsterven als hij eerder op snelheid kwam – met veel particuliere kleine beleggers die hun timing in een verliespad laten lokken door Whales.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*