Shiba Inu (SHIB) wordt lieveling van de Etherum Whales – massale overnames

In de onofficiële competitie tussen Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), is er een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden: Ethereum Whales stutten Shina Inu met overnames op grote schaal.

Sommige beleggers zullen Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) nog steeds bespotten als mememunten. Maar DOGE, als de verklaarde favoriete cryptocurrency van Tesla CEO Elon Musk, heeft zich gevestigd onder de 15 meest gekapitaliseerde altcoins, net als de zelfbenoemde “Dogecoin killer” SHIB. De datadienst Whale Stats heeft onlangs veelzeggende details over de Shiba Inu vastgelegd: Enerzijds meldt WhaleStats via Twitter onder meer de aankoop van SHIB ter waarde van bijna 1,23 miljoen US dollar door een zogenaamde Ethereum Whale. Volgens WhaleStats zijn dergelijke aankopen van Shiba Inu in toenemende mate waargenomen en hebben ze SHIB tot de belangrijkste investering van Ethereum Whales achter ETH zelf gemaakt.

In de geciteerde gegevens worden de rijkste 1.000 ETH wallets samengevat onder Ethereum Whales. In een veronderstelde strategie om hun investeringen te diversifiëren, hebben deze Ethereum grote investeerders nu bijna 2,3 miljard dollar in Shina Inu gestoken, wat iets minder dan 20 procent van de marktkapitalisatie van SHIB is. De FTX Token (FTT) volgt in deze ranglijst voor Ethereum Whales slechts op ruime afstand en net onder de 1,5 miljard US dollar.

Een verklaring voor de merkbaar grote belangstelling van ETH Whales voor Shiba Inu zou kunnen zijn dat zij de kans hebben ingezien om dips te kopen in een zwakke algemene markt. Dergelijke bewegingen waren al gezien in Ethereum zelf, Bitcoin (BTC) en Ripple (XRP) sinds het begin van het jaar. Maar de financiële verbintenissen ten aanzien van Shiba Inu kunnen ook worden geïnterpreteerd als een erkenning dat het ecosysteem rond SHIB zich aan het ontwikkelen is. Het officiële Twitter-account voor Shiba Inu vermeldt de invoering van een zelfbestuur (DAO) voor SHIB in de afgelopen weken, een groeiend aantal leden van het zogenaamde “Shiba Army” en veel online gemeenschapsbijeenkomsten.

Conclusie: Shiba Inu wordt volwassen – zelfs Dogecoin staat niet stil

Belangrijk om weten: SHIB is een ERC-20 token en dus volledig compatibel met het onvergelijkbaar grotere Ethereum (ETH) ecosysteem. Dit is ook een groot pluspunt vanuit het oogpunt van de ETH Walvissen. Anderzijds boekt Dogecoin, dat technologisch verwant is aan Bitcoin, vooruitgang in de richting van erkenning als betaalmiddel; Elon Musk en zijn bedrijven spelen hier een voortrekkersrol. We kunnen dus ook in 2022 een spraakmakend duel verwachten tussen SHIB en DOGE, die beide op weg zijn om hun aantal te gelde gemaakte gebruikssituaties uit te breiden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*