Terra (LUNA) met nieuwe fundering en US$1 miljard extra reserve voor UST

In het ecosysteem van Terra (LUNA) is de stablecoin UST een belangrijk instrument. Om TerraUSD beter te beveiligen, werd een nieuwe stichting opgericht. Beleggers hebben er 1 miljard dollar gestort.

Met de groei van de cryptosector in de afdeling DeFi is de vraag naar stablecoins als substituut voor fiat opnieuw aanzienlijk toegenomen. De drie belangrijkste stablecoins naar marktkapitalisatie heten momenteel Tether (USDT), USD Coin (USDC) en Binance USD (BUSD). Zij hebben allen gemeen dat zij centraal georganiseerd zijn en gedekt worden door klassieke US-dollars of, bijvoorbeeld, conservatieve fiatobligaties. Achter de op drie na grootste stablecoin TerraUSD (UST), daarentegen, gaat een ander concept schuil. Net als andere stablecoins onder Terra (LUNA), wordt TerraUSD afgedekt door geautomatiseerde algoritmen. Hoewel deze oplossing vrij elegant is en ertoe heeft bijgedragen dat Terra’s ecosysteem nummer twee is in DeFi. Maar in het ergste geval kan de stabiliteit van Terra en UST in gevaar komen. Om dit te voorkomen heeft Terra nu publiekelijk een grote stap gezet via Twitter.

Reeds eind januari werd in alle stilte een stichting opgericht met de naam Luna Foundation Guard (LFG). In de blogpost over de lancering van de in Singapore gevestigde LFG, wordt als hoofddoel gesteld een steunpilaar te worden voor TerraUSD. Dit doel krijgt nu vorm, want LFG heeft 1 miljard dollar aan kapitaal opgehaald bij cryptofondsen. Dit geld zal nu worden geïnvesteerd in Bitcoin (BTC) om een gedecentraliseerde “forex reserve” voor UST te vormen. Het idee hierachter: Als de markten voor Terra en UST zich extreem dynamisch ontwikkelen, zou verkoopdruk de twee tokens kunnen doen bezwijken. Dit vloeit voort uit het automatisme dat TerraUSD uiteindelijk door Terra (LUNA) wordt gedekt. Met de extra reserve in Bitcoin kan het systeem nu ingrijpen en tegenwicht bieden om TerraUSD in geval van nood of in geval van ongewoon hoge omzetten met BTC af te dekken. Hoe dit in detail zal werken, zal in de komende weken worden bekendgemaakt.

Conclusie: TerraUSD wordt veiliger – het LUNA-ecosysteem profiteert daar ook van.

Het nieuws over de toegenomen afdekking van UST heeft de prijscurve van Terra met ongeveer 13 procent omhoog gestuurd, waardoor LUNA de winnaar van de dag is onder de 20 best gekapitaliseerde cryptocurrencies. Experts en beleggers beoordelen het – toegegeven niet geheel ongecompliceerde – slim aangevulde concept tot TerraUSD positief en verwachten ook impulsen op DeFi onder Terra. In feite is de 1 miljard dollar hier geen kleinigheid. Dit werd bereikt door rechtstreekse verkoop van LUNA en de grote investeerders hebben zich ertoe verbonden deze reserves gedurende ten minste vier jaar niet aan te spreken. Dat maakt het een van de grootste directe verkopen van cryptocurrencies ooit. Intussen wordt reeds gezegd dat LFG in de toekomst meer reserves wil aanleggen die losgekoppeld zijn van LUNA.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*